Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Διασταύρωση Μητροπούλου-Γαμβέτα-Σόλωνος

Δύσκολα καταλαβαίνεις από που αρχίζουν και που τελειώνουν τα πεζοδρόμια (Μην σας ξεγελάει η φωτογραφία...μάλλον είναι τραβηγμένη τον Δεκαπενταύγουστο). Συνήθως μένει μια στενή λωρίδα δρόμου ελεύθερη μιας και όλος ο υπόλοιπος δρόμος είναι κατηλειμμένος απο αυτοκίνητα.

Σαφώς και είναι επικίνδυνος, μιας η ορατότητα δεν ειναι καλή και έχεις πάντα τη πιθανότητα να σου έρθει κάποιος από τα πλάγια.
Η κατασκεύη μιας κυκλικής διασταύρωσης (roundabout) ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες σύγκρουσης και αναβαθμίζει τη συνολική εικόνα του δρόμου (και της περιοχής γενικότερα). Αν το πάμε και ακόμα παραπέρα, μπορούν να τοποθετηθούν δέντρα, παγκάκια κτλ. (όπως στη Συνδίκα).








Σχόλια

  1. Το κακό σε αυτή τη διασταύρωση είναι ότι παρκάρουν όπου νάνε…. δεν έχει αυτοκίνητα στην διασταύρωση κάθε Δευτέρα μόνο γιατί έχει λαϊκή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει κάποιο διάστημα που δεν βλέπω αυτοκίνητα αφημένα στη μέση του δρόμου. Ίσως πέρασε η Τροχαία μια-δυό φορές και φοβούνται....Πάντως θεωρώ ότι η κατασκευή κυκλικού κόμβου είναι επιβεβλημένη.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου