Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους....
Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου (https://bit.ly/36H3hMn) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν....

Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει....
Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επισκευασθεί/ανακατασκευαστεί ο επικίνδυνος εξωτερικός τοίχος.


Το καλοκαίρι πέρασε και δεν έγινε απολύτως τίποτα....ΟΚ, σαφώς και η αλλαγή στην διοίκηση του δήμου έπαιξε τον ρόλο της.

Τον Σεπτέμβριο υπήρξε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με την νέα αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ακριτίδου στο δημαρχείο.

Ενημερώθηκε για τις δράσεις μας αλλά κυρίως για τα προβλήματα του σχολείου. Παράλληλα είδε βίντεο που ετοιμάσαμε, έτσι ώστε να αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης μας, επικοινώνησε με διάφορες υπηρεσίες του δήμου δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τα θέματα μας. Δεσμεύτηκε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πήγαινε συνεργείο για να κοπούν τα επικίνδυνα δέντρα που υπάρχουν μέσα στην αυλή. Επίσης, πείστηκε για την αναγκαιότητα παρουσίας φύλακα στο σχολείο και όντως μετά από λίγο καιρό έγινε πράξη η υπόσχεση της.

Συζητήσαμε το θέμα του τοιχίου επί της οδού Δαγκλή και είχαμε αποφασίσει (σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων μας) να καταλήξουμε σε μια πρόταση κοινής αποδοχής.

Τον Οκτώβριο, εγκαταστάθηκε νέα....μεταχειρισμένη μπασκέτα και τοποθετήθηκαν δύο φιλέ για βόλεϊ, ενώ ως σύλλογος αγοράσαμε το καλάθι για τις μπάλες που είχαν ζητήσει οι γυμναστές.

Φτάσαμε αρχές Νοεμβρίου....

Χθες (6/11) υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ του συλλόγου Γονέων με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων.

Και κάπου εδώ αρχίζει το γνωστό παραμύθι....

Τα δέντρα θα κοπούν το Σάββατο (ελπίζουμε να εννοούν αυτό το Σάββατο, γιατί τα έχουμε ακούσει ξανά αυτά), αλλά θα μείνει 1 μέτρο από αυτά γιατί το συνεργείο που έχει αναλάβει να τα κόψει έχει πληρωθεί μέχρι.... το 1 μέτρο και όχι για ξερίζωμα (!!!!). Ενώ είχαν πει ότι θα κοπούν μέχρι κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και θα ρίξουν τσιμέντο από πάνω τώρα είπαν ότι θα τα ξεριζώσουν σε δεύτερο χρόνο γιατί αν τα ξεριζώσουν από τώρα θα γκρεμιστεί ο τοίχος (!!!!!).

Μη φεύγεις... Έχει κι άλλο...

Δεν υπάρχει πλάνο για το γκρέμισμα και αντικατάσταση του τοίχου με κάγκελο όπως μας είχαν πει οπότε πρέπει να κάνουμε άλλο έγγραφο και να το στείλουμε στην τεχνική υπηρεσία σε περίπου 15 μέρες από τώρα ζητώντας την αποκατάσταση του τοίχου λόγω επικινδυνότητας.

Μια εβδομάδα μετά το κόψιμο των δέντρων θα μπουν να ασφαλτοστρώσουν την αυλή άσχετα αν υπάρχουν 3 κορμοί ενός μέτρου ο καθένας μέσα (!!!)...

Δεν τελείωσα...περίμενε.

Όταν ξεριζωθούν τα δέντρα θα ξαναμπεί συνεργείο για να κλείσει τις τρύπες... Όσον αφορά τη επαναλειτουργία των τουαλετών με κατασκευή διπλών φρεατίων για να μη πλημμυρίσουν ξανά πρέπει να απευθυνθούμε στους ηλεκτρομηχανολόγους...σε απλά ελληνικά, να επικοινωνήσουμε με άλλη υπηρεσία...

Έγινε κατανοητό σε όλους μας ότι όλο αυτό το διάστημα που περιμέναμε να επισκευασθεί ο εξωτερικός τοίχος, στην πραγματικότητα δεν υπήρχε ούτε μελέτη ούτε και προθυμία για να γίνει η παρέμβαση.

Στο τέλος ειπώθηκε ότι.... ''Είσαστε πολύ τυχεροί που γίνονται κι αυτά. Πρέπει να είσαστε πολύ ευχαριστημένοι...''.

Αυτά... Έτσι για να έχετε μια ιδέα για το τι συμβαίνει στην ερωτική μας πόλη.

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου