Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Η ελληνική...Ελβετία

Όσα και να πούμε για την αναγκαιότητα ύπαρξης αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων σε κάθε γειτονιά θα είναι λίγα. Αλλά κυρίως, η λειτουργία γυμναστηρίων και γηπέδων σε επίπεδο γειτονιάς δίνουν την ευκαιρία για δημιουργική διέξοδο στα παιδιά, τα οποία δυστυχώς συχνά στερούνται ζωτικών χώρων για την άθληση και την αναψυχή τους.

Θα θέλαμε να φέρουμε στη δημοσιότητα την εγκατάλειψη ενός τέτοιου αθλητικού χώρου. Πρόκειται για τα γήπεδα (3 γήπεδα μπάσκετ, 1 γήπεδο βόλλεϋ και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου) στη περιοχή της Νέας Ελβετίας. Οι φωτογραφίες παρακάτω τα λένε όλα.

Η ταμπέλα (λογικά τοποθετημένη από κάποια υπηρεσία του δήμου πριν πολλά χρόνια), σκουριασμένη και κατεστραμμένη κι αυτή, προδίδει τις καλές προθέσεις του...κάποτε αλλά και την παρακμή του σήμερα.

Δημοτικό γυμναστήριο - Ανοικτά γήπεδα Νέας Ελβετίας (;;;;;;;;)
Θα πρέπει φυσικά να επισημάνουμε την αδιαφορία και των συμπολιτών μας. Δυστυχώς το ενδιαφέρον για τα συλλογικά αγαθά, ο εθελοντισμός και η αυτοοργάνωση, έχουν μείνει στο ράφι της ιστορίας. Τουλάχιστον μαζεύονται οι σακούλες από τα καλάθια μικροαπορριμμάτων και κάτι ''σώζεται'', έστω στο παρα πέντε.


Αυτό είναι γήπεδο βόλλεϋ......


Το γήπεδο ποδοσφαίρου.....
Για τη περίπτωση που διψάσετε....
Έλειπε για πολύ καιρό το κάλυμμα του φρεατίου.....
Σκεπάστηκε πρόχειρα για κάποιο διάστημα (όχι δεν είναι το ''Φεγγάρι'' της παραλίας), αλλά το μισό επάνω μέρος ενός τραπεζιού.
Μετά από αναφορά στην υπηρεσία του δήμου επισκευάσθηκε....
Κι αυτά το ίδιο.....


Προφανώς αυτά είναι αρμοδιότητα...αλλουνού.






Δεν γνωρίζουμε αν δεν έχουν τοποθετηθεί προβολείς ή ''εξαφανίσθηκαν''.....Πάντως αν θελήσεις να πας να παίξεις αφού δύσει ο ήλιος, να είσαι προετοιμασμένος για καταστάσεις που θυμίζουν...ταινία τρόμου. Σκοτάδι παντού με κάποιες υποφωτιζόμενες γωνίες και κοπάδια κουνουπιών να επιτίθενται κατά σμήνη.... ARE YOU READY FOR THE CHALLENGE?




Κωνσταντίνος Πέγκος
Active Thessaloniki

Σχόλια