Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Η ''κληρονομιά'' του Μπάμπη του Σουγιά......

Μου επιτρέπετε να κάνω μια μικρή αναδρομή (την έχω έτοιμη απο χθες το βράδυ, οπότε μη πάει χαμένη....), πριν μπω στο θέμα μου. Υπόσχομαι να μη σας κουράσω με φλυαρίες.....

Στις 5 Ιουνίου 2014, έγραφα:

Σήμερα ξεκίνησε ο καθαρισμός από τα graffiti (βανδαλισμούς, μουτζούρες...πείτε το όπως θέλετε), του ''Κέντρου Πολιτισμού'' στη Τούμπα.

Πριν λίγο καιρό, επικοινώνησα με το τμήμα εθελοντισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, για μια πρώτη γνωριμία και περισσότερο για να δηλώσω τη πρόθεση μας ως ομάδας ενεργών πολιτών της πόλης, συμμετοχής σε δράσεις για τη βελτίωση της εικόνας της Θεσσαλονίκης. Μέσα σε αυτές τις προτάσεις ήταν και η σημερινή παρέμβαση. Βέβαια η πρόταση μου ήταν εμείς ως ομάδα να αναλαμβάναμε (μια Κυριακή ας πούμε) να καθαρίσουμε τον χώρο και ο δήμος επικουρικά να μας βοηθούσε στον υλικοτεχνικό τομέα.

Τελικά, για διάφορους λόγους, η επιχείρηση έγινε σήμερα (δεν υπήρχε άλλη μέρα που να ήταν εύκαιρο το συνεργείο) κι εμείς απλώς ήμασταν θεατές.....Αύριο θα καθαριστεί και το υπόλοιπο κομμάτι του κτιρίου.

Θα είμαστε σε συνεχή συνεργασία για την οργάνωση κοινών δράσεων, το επόμενο διάστημα.
Η πλευρά του κτιρίου πριν τον καθαρισμό


Ναι! Αυτή είναι η κανονική εικόνα του κτιρίου.....
 Να σας πω ότι το υπόλοιπο κομμάτι του κτιρίου παρέμεινε...μουτζουρωμένο!





Στις 10 Φεβρουαρίου 2015, επανήλθα και πάλι:
Ήταν τον προηγούμενο Ιούνιο, όταν ποζάραμε περήφανοι για τη πρωτοβουλία (και το αποτέλεσμα) καθαρισμού του ''Κέντρου Πολιτισμού'' στη Τούμπα.
Να διευκρινήσω, ότι η ιδέα της ομαδικής φωτογραφίας δεν ήταν δική μου.
Τότε είχα πάρει τις διαβεβαιώσεις, ότι από εκεί και ύστερα θα υπάρχει μέριμνα από τον δήμο αλλά και από τη Δ' κοινότητα, έτσι ώστε με το που θα γράφεται κάτι να σβήνεται αμέσως.
Κι αυτό γιατί ήμασταν βέβαιοι ότι οι πιθηκάνθρωποι θα το ξαναλέρωναν...
Εκ του αποτελέσματος φαίνεται, ότι κάτι δεν πήγε και τόσο καλά...

ΜΡΑΤΣΟΙ ΡΥΟFΙΑΝΟΙ......κτλ....κτλ.....


Προχθεσινές φωτογραφίες, δυστυχώς επιβεβαιώνουν ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν....Όντως ισχύει: ''Στην Ελλάδα ζεις ρε φίλε...δεν ξέρεις τι γίνεται;;;;''
Και;;;; Τελειώσαμε δηλαδή; Θα βλέπουμε μια ζωή το τι επικρατεί σε άλλες χώρες και θα αποδεχόμαστε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση ως κάτι μη καταπολεμήσιμο γιατί απλά ''Τι συγκρίνεις μωρε;;;; Εκεί είναι αλλιώς, άλλη παιδεία....''.
Θα δεχτούμε ότι ο Spits, ο Φαλτσέτας και ο Μπάμπης ο Σουγιάς τελικά επέβελαν το δικό τους ''νόμο''...Το ''νόμο'' της βλακείας και της ασχήμιας;
Και δεν αναφέρομαι μόνο στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, έτσι;
Υπάρχει θέληση από το δήμο να καταπολεμηθεί το πρόβλημα ή όχι;

Έχω δύο προτάσεις:

1) Συνάντηση (των υπηρεσιών του δήμου) με όλους τους συνδέσμους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να κάνουν συστάσεις σε όλους αυτούς που επηρεάζουν, μήπως και βρούμε κάποια άκρη.....Τώρα θα μου πεις, στον κάγκουρα με τη ''πάπια'' και τη ρετσίνα στο χέρι τι συστάσεις να κάνεις; Δεν ξέρω....Ας συμβουλευτούν δήμους του εξωτερικού, να δούμε γιατί εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα σε τόσο μεγάλη έκταση...

2) Να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, έτσι ώστε να απογορεύεται η πώληση σπρεϋ (και παρόμοιων προϊόντων) σε άτομα κάτω των 20 ετών. Ακούγεται ακραίο; Μπορεί....Αλλά τις ακραίες καταστάσεις τις αντιμετωπίζεις με παρόμοια μέσα.

Ιανουάριος 2016. Για ένα παράξενο λόγο ο τοίχος ήταν ακόμα καθαρός....



 Ώσπου ο....ανθός της ελληνικής κοινωνίας, έκανε και πάλι γνωστή τη παρουσία του... δυστυχώς!


 Αυτό βλέπουν και διαβάζουν εκατοντάδες παιδιά (μιας και υπάρχει σχολείο ακριβώς δίπλα), γυναίκες, ηλικιωμένοι...εγώ, εσύ.....Μπροστά σε ένα κέντρο πολιτισμού! Τρομάρα μας!

Ελπίζω οι υπεύθυνοι (όποιοι κι αν είναι αυτοί) της 4ης κοινότητας (τα γραφεία είναι στο ίδιο κτίριο) να κάνουν αυτό που πρέπει για να διασφαλίσουν τη δημόσια περιουσία από τις ''ανησυχίες'' του κάθε γελοίου...Μπάμπη Σουγιά!

Κ.Π.


Σχόλια