Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Γερμανία: Iσόβια κάθειρξη για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου

Ιστορία έγραψε δικαστήριο του Βερολίνου, που καταδίκασε τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου δύο νεαρούς οδηγούς σε ισόβια κάθειρξη θεωρώντας τους υπεύθυνους για τον θάνατο ενός τρίτου ηλικιωμένου οδηγού.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγούσαν ένα Audi A6 TDI και μία Mercedes AMG CLA 45 και πραγματοποίησαν τη νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου του 2016 κόντρα στο κεντρική λεωφόρο Κουρφιρστεντάμ του Βερολίνου, όπου ανέπτυξαν ταχύτητες έως και τρεις φορές πάνω από το όριο. Στη διάρκεια της κόντρας πέρασαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα από έντεκα διασταυρώσεις με φανάρια, τις περισσότερες φορές με κόκκινο.


(Gregor Fischer/dpa via AP) (Associated Press)
Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενος συγκρούστηκε με ταχύτητα περίπου 170 χλμ./ώρα με το Jeep ενός 69χρονου συνταξιούχου, που περνούσε κανονικά με πράσινο και το εμβόλισε πλευρομετωπικά.Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί επιτόπου ο ηλικιωμένος οδηγός του Jeep, ενώ τραυματίστηκε η συνοδηγός μέσα στη Mercedes και ελαφρύτερα οι δύο οδηγοί, που συμμετείχαν στον παράνομο αγώνα. Είναι η πρώτη φορά, που εξαντλεί γερμανικό δικαστήριο όλη την αυστηρότητα του σχετικού νόμου και επιβάλλει ισόβια κάθειρξη για ένα τέτοιο περιστατικό, καθώς συνήθως επιβάλλονται ποινές με αναστολή και χρηματικά πρόστιμα.

Ο δικαστής χαρακτήρισε την ενέργεια των κατηγορουμένων ως φόνο από πρόθεση και όχι από αμέλεια, θεωρώντας ότι ήταν σε γνώση τους, ότι η επικίνδυνη συμπεριφορά τους στο πολυσύχναστο κέντρο του Βερολίνου, θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο κάποιου άλλου συμπολίτη τους. Παρόλα αυτά, συνέχισε ο δικαστής, επέλεξαν να πραγματοποιήσουν αυτόν τον θανατηφόρο αγώνα, γιαυτό και δεν τους αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Ο 62χρονος δικαστής τόνισε μάλιστα, ότι η επιβολή της ανώτατης ποινής δεν αποτελεί επίδειξη σκληρότητας, αλλά απονομή δικαιοσύνης. Η υπεράσπιση των δύο καταδικασθέντων οδηγών άσκησε πάντως έφεση στην πρωτόδικη απόφαση και ζητά χαμηλότερες ποινές φυλάκισης με αναστολή, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για φόνο από αμέλεια και όχι από πρόθεση.

Πηγή: gazzetta.gr. washingtonpost.com

Σχόλια