Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Κατασκευή θέσεων κάδων στην Γαμβέτα

Από τα τέλη του Μαρτίου ξεκίνησαν να κατασκευάζονται σε αμφότερες τις πλευρές τις οδού Γαμβέτα οι πολυσυζητημένες τσιμεντένιες «θέσεις κάδων». Τα έργα γίνονται χωρίς την τοποθέτηση κάποιας σήμανσης ή περίφραξης στις θέσεις κατασκευής και εφόσον είναι ακόμη σε εξέλιξη, δεν έχουν τοποθετηθεί φυσικά και οι κάδοι σε αυτές τις θέσεις. Αυτό καθιστά τις χαμηλές σε ύψος κατασκευές, «αόρατες» για τους οδηγούς, ειδικότερα τη νύχτα. Μάλιστα υπάρχουν σημεία της οδού, όπου τα σταθμευμένα αυτοκίνητα πατάνε και στο πεζοδρόμιο και αφήνουν τις θέσεις για τους κάδους να προεξέχουν πολύ μέσα στον δρόμο σε σχέση με άλλα σημεία.



Πολλές από τις υπό κατασκευή θέσεις, όντας "αόρατες" έχουν ζημιές από χτυπήματα.



Η απόδειξη για αυτό είναι οι ζημιές και τα σημάδια στα τσιμεντένια πλαίσια και δυστυχώς ατύχημα με ΙΧ, όπου ήμασταν μάρτυρες το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου.



Στο σημείο αυτό, τα αυτοκίνητα πατάνε και επάνω στο πεζοδρόμιο, οπότε οι θέσεις των κάδων προεξέχουν πολύ, σε σχέση με άλλα σημεία

Ο άτυχος και ...απρόσεκτος οδηγός κάλεσε την τροχαία για το ατύχημα και λογικά θα έχει γίνει καταγραφή της κατάστασης. Το θέμα είναι ότι όποιος κι αν καλύψει τη ζημιά, ή τις ζημιές, από τη μία έχουμε μία ταλαιπωρία και πιθανά έξοδα για τον οδηγό, που απλά ξεκίνησε το πρωί να πάει στη δουλειά του και από την άλλη έχουμε μία σπατάλη χρημάτων από τον δήμο, δηλαδή από την τσέπη ημών των δημοτών και όλα αυτά επειδή τα πάντα γίνονται με τσαπατσουλιά και επιπολαιότητα των «ανεύθυνων υπεύθυνων».

Πόσο κοστίζει πια να γίνει μια πρόχειρη περίφραξη μέχρι να τοποθετηθούν οι κάδοι;
   
(Σημείωση: οι φωτογραφίες με το κόκκινο ΙΧ τραβήχτηκαν με την άδεια του οδηγού).

Κωνσταντίνος Αλεξανδρίδης/Active Thessaloniki

Σχόλια