Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Ανακατασκευή γηπέδων και διαμόρφωση υπαίθριου χώρου σε Δελφών – 25ης Μαρτίου

Για τουλάχιστον 4 δεκαετίες, ήταν ένα σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της περιοχής μιας και μπορούσαν να αθληθούν αλλά και να βρεθούν με φίλους στο αναψυκτήριο που λειτουργούσε μέσα στο χώρο. Ειδικά για τους γονείς ήταν ιδανική λύση, μιας και τα παιδιά έπαιζαν μπροστά τους και αυτοί είχαν την ευκαιρία να βγούνε από το σπίτι. Η αλήθεια είναι, ότι ο χώρος ήταν λιγάκι... παρακμιακός, αλλά βόλευε.... Πέρυσι η σύμβαση χρήσης του αναψυκτηρίου (μετά από 40+ χρόνια) έληξε, ο ενοικιαστής βγήκε στη σύνταξη και κάπου εκεί μάθαμε για τη πρόθεση του δήμου να ανακατασκευάσει τον χώρο....


Ένα χρόνο μετά λοιπόν, υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Ανακατασκευή γηπέδων και διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στα δημοτικά οικόπεδα Δελφών – Μαρτίου (ΓΑΛΑΞΙΑΣ) – Τ.Π.» ανάμεσα στο δήμο Θεσσαλονίκης και την ανάδοχο εταιρεία. Η μελέτη αφορά τα ιδιόκτητα δημοτικά οικόπεδα επί της οδού Δελφών 133-135, όπου βρίσκονται δυο γήπεδα καλαθοσφαίρισης και τρία περιφραγμένα γήπεδα τένις, μαζί με βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Το έργο περιλαμβάνει τη διάνοιξη και διαμόρφωση του πεζοδρόμου Φαρμακίδου, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα ρυμοτομία μεταξύ των δύο δημοτικών οικοπέδων, καθώς και την ανάπλαση του αθλητικού χώρου, στον οποίο θα κατασκευαστούν δυο νέα γήπεδα αντισφαίρισης και ποδοσφαίρου 5Χ5, αντίστοιχα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.


Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας, τμήμα του δημοτικού ακινήτου θα διαμορφωθεί σε χώρο ελεύθερης στάθμευσης, με στόχο τη διατήρηση της υψηλής βλάστησης και θα διευρυνθεί το ιδιαίτερα στενό πεζοδρόμιο επί της ''25ης Μαρτίου'', για την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών. Η συνολική δαπάνη μετά την έκπτωση στο δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό ανέρχεται σε 198.796,13€.
Η χρηματοδότηση θα προέλθει από τον τακτικό προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα δέκα μηνών.

Αναμένουμε το αποτέλεσμα.....

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια