Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Πολιορκημένοι και αόρατοι!

Καλημέρα

Ήθελα να μοιραστώ μία δυσάρεστη ιστορία στη ΔΕΘ, όχι τόσο για να γκρινιάξω απλά, αλλά γιατί θέλω την βοήθειά σας να το προβάλλουμε και να το διορθώσουμε.

Χθες 15/09/2017 πήγα στην Διεθνή (τρομάρα μας) Έκθεση Θεσσαλονίκης συνοδεύοντας άτομο ΑΜΕΑ. Μετά τη μετά δυσκολίας βόλτα στα περίπτερα κατηφορίσαμε για να παρακολουθήσουμε τη συναυλία που θα ακολουθούσε. Φτάνοντας στον υπαίθριο χώρο της συναυλίας. Πλησίασα ένα άτομο της ιδιωτικής ασφάλειας που περιφρουρούσε έναν αποκλεισμένο χώρο, ο οποίος βλακωδώς θεώρησα πως είναι ειδικά διαμορφωμένος χώρος για ΑΜΕΑ.Φυσικά, για να πάρω την απάντηση ότι είναι 'πριβέ' χωρίς όμως να μπορεί να μου πει που να απευθυνθώ για να μάθω για το χώρο για τα ΑΜΕΑ.


Προχώρησα σε έναν άλλο ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πήραμε δύο καρέκλες να καθίσουμε. Όλα κυλούσαν καλά μέχρι να έρθει ένας κύριος απο την ασφάλεια να μας 'διώξει' γιατί ο χώρος είναι πριβέ για τους υπαλλήλους της ΔΕΘ.

Του είπα ότι θέλω να μου υποδείξει το χώρο για τα ΑΜΕΑ, διαφορετικά δεν θα έφευγα. Μου είπε αγενέστατα ότι εδώ δεν είναι καφετέρια να κάθεται όποιος θέλει για να του απαντήσω ότι θέλω ή τον ανώτερο ή την Αστυνομία διαφορετικά δεν φεύγω.

Ήρθε ένας ανώτερος υπάλληλος της ίδιας εταιρίας, ο οποίος προφανώς επειδή ο ίδιος ντράπηκε για την κατάσταση βρήκε μία λύση, να μας βγάλει δύο καρέκλες και τραπεζάκι έξω ακριβώς απο αυτόν τον χώρο ώστε και να καθόμαστε αλλά και να μην βρισκόμαστε στην πριβέ περιοχή.

Και διερωτώμαι..... Υφίσταται Διεθνής Έκθεση με εκδηλώσεις και χωρίς ειδικά διαμορφωμένο χώρο ΑΜΕΑ; Ως πότε τα ΑΜΕΑ θα λαμβάνουν τον αδιάκριτο ρατσισμό και θα αντιμετωπίζονται ως μιάσματα; Πού μπορώ να απευθυνθώ και να καταγγείλω τα παραπάνω;

Ευχαριστώ για το χώρο και χρόνο!

Στέλλα Καραπά/Active Thessaloniki

Σχόλια