Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

''49α ΔΗΜΗΤΡΙΑ''

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αυτοτελές Τμήμα Εθελοντισμού, Νεολαίας & Διοικητικής Βοήθειας
Μαρία Κάλλας 23, 546 55 Θεσσαλονίκη
τηλ. 231331-7815



Θέμα: « 49α  ΔΗΜΗΤΡΙΑ»
   

Αγαπητές εθελόντριες και αγαπητοί εθελοντές

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει κάθε φθινόπωρο το θεσμοθετημένο Φεστιβάλ “Δημήτρια”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος για 49η συναπτή χρονιά.

Τα 49α Δημήτρια του 2014 σηματοδοτούν ένα φεστιβάλ-σταθμό, καθώς πραγματοποιούνται εν όψει της επετειακής 50ης διοργάνωσης (2015). Λόγω της συγκυρίας αυτής, τα φετινά Δημήτρια μετατρέπονται παράλληλα σε ένα forum ευρείας πολιτιστικής “συζήτησης”, ώστε αφενός να αναδειχθούν οι εμπειρίες και τα καινοτόμα επιτεύγματα του παρελθόντος και αφετέρου να συζητηθεί το μέλλον της διοργάνωσης μέσα από την διερεύνηση του χαρακτήρα και της ταυτότητας της.

Αναφορικά με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των 49ων Δημητρίων, με επίσημη έναρξη στις 25 Σεπτεμβρίου και διάρκεια έως τις 24 Οκτωβρίου 2014, οι καινοτομίες κινούνται σε δύο κατευθύνσεις:
•    ως προς το καθεαυτό περιεχόμενο
•    ως προς την χωροθέτηση των εκδηλώσεων.

To φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πολυπληθή ελληνικά σχήματα που ενσαρκώνουν διαφορετικές καλλιτεχνικές προτάσεις και ενημερώνουν το κοινό της Θεσσαλονίκης για τις σύγχρονες καλλιτεχνικές τάσεις. Επιπρόσθετα, η συμμετοχή σχημάτων από ευρωπαϊκές -κυρίως- χώρες όπως Ιταλία, Αγγλία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Γαλλία,  Γερμανία, θα συμβάλει στην παρουσίαση ενός ιδιαίτερα πρωτοποριακού και πλούσιου προγράμματος.

Άλλη σημαντική καινοτομία αποτελεί το γεγονός ότι τρεις νέοι χώροι του Δήμου Θεσσαλονίκης μπαίνουν μέσα από τα 49α Δημήτρια στον πολιτιστικό χάρτη: τα Σφαγεία, η βίλα Πετρίδη και το πρώην “Μaison Crystal”.

Εκτός από τους τρεις παραπάνω νέους χώρους, τα 49α Δημήτρια διασπείρονται στον πολεοδομικό ιστό της Θεσσαλονίκης μέσα από πολυάριθμες εκδηλώσεις και πρωτότυπες εικαστικές δράσεις. Οι χώροι που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις είναι το Μέγαρο Μουσικής, το Κ.Θ.Β.Ε., το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Αίθουσα Δοκιμών της Κρατικής Ορχήστρας, το Δημαρχιακό Μέγαρο, ο παραλιακός άξονας από το Μέγαρο Μουσικής ως το Λιμάνι .

Στο επίκεντρο και των φετινών Δημητρίων, βρίσκονται οι πολίτες, οι ανάγκες τους, οι αναζητήσεις τους και θα κληθούν να συμμετάσχουν στη συζήτηση για το πως οραματίζονται τα δικά τους Δημήτρια, ώστε να προκύψει μια δημιουργική και λειτουργική πρόταση για το μέλλον του ιστορικότερου πολιτιστικού θεσμού της Θεσσαλονίκης.

Οι εθελοντές που θα πλαισιώσουν τα φετινά Δημήτρια θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν σε 5 θεματικές ενότητες του ενδιαφέροντός τους: 
•    Μουσική,
•    Χορός,
•    Θέατρο,
•    Εικαστικά και
•    Social Media.

Υπεύθυνη-συντονίστρια των εθελοντών είναι η κα Κατερίνα Μαζοκοπάκη. Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν μαζί της
στο τηλ.: 2313318224(10π.μ.-4μ.μ.) και
στην ηλεκτρονική διεύθυνση: a.mazokopaki@thessaloniki.gr

Υπεύθυνοι Τμήματος Εθελοντισμού : Σαλώνης Βάκης
                                                             Εγγλεζάκη Νάταλι

Σχόλια