Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Άδειο πάρκο ή υπαίθριο πάρκιγνκ; Εσύ διαλέγεις.....

Πολύς θόρυβος έγινε σχετικά με τις αναπλάσεις των πεζοδρομίων επί της ''Π. Ρέγκου'' και ''Λυσιμάχου'' καθώς και στις κάθετες σε αυτές οδούς.

Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν, θεωρώντας ότι έτσι χάνονται θέσεις στάθμευσης....Υπερβολικό ή όχι, δεν θα το κρίνω. Θεωρώ, το γεγονός ότι επιτέλους θα υπάρξουν καινούργια φαρδιά πεζοδρόμια που θα μπορείς να περπατάς με ασφάλεια , μια κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση..

Τα πεζοδρόμια είναι ΠΕΖΟ-ΔΡΟΜΙΑ κι όχι πάρκινγκ.

Από την άλλη, σε αυτή τη περιοχή, υπάρχει ένας χώρος που περικλείεται από αυτούς τους δρόμους που θα μπορούσε να δώσει ανάσα σε όλη τη περιοχή...

Συγκεκριμένα:







Τι βλέπουμε στο πάρκο; Παγκάκια, κάποια δέντρα και δύο πλαστικές καρέκλες
Τι δεν βλέπουμε στο πάρκο; Ανθρώπους....ούτε καν γάτες ή σκύλους.

Το βράδυ έχει ελλειπέστατο φωτισμό και δεν πατάει άνθρωπος.

Η έκταση του είναι περίπου 2,700 τ.μ.


Όπως βλέπετε στο σχέδιο παρακάτω, με τη κατάλληλη διαμόρφωση (και χωρίς να κοπούν τα δέντρα περιμετρικά), δηλαδή ασφαλτόστρωση και διαγράμμιση μπορεί να χωρέσει 90-100 αυτοκίνητα.


Σκεφτείτε πόσο μεγάλο όγκο αυτοκινήτων μπορεί να απορροφήσει από τους γύρω δρόμους....Και είναι δεδομένο ότι πλέον έτσι δεν θα υπάρχει η ''δικαιολογία'' για κανέναν για να σταθμεύει παράνομα.

Όσον αφορά βέβαια, τον χώρο ''πρασίνου'' που θα χαθεί, νομίζω ότι έχοντας ολόκληρη τη παραλία από κάτω και μια σειρά πάρκων μέχρι τη Χ.Α.Ν.Θ., δε νομίζω ότι είναι αποτρεπτικός λόγος.

Ας κάνουν μια συνέλευση οι κάτοικοι της περιοχής κι ας αποφασίσουν αυτοί τι θέλουν.....

Κ. Πέγκος

Σχόλια

  1. Μαρία Σπυριδέλη30/5/18

    καλησπέρα! Είδα την πρόταση και τις φωτογραφίες. Είναι καλή ιδέα από πρακτικής απόψεως, αλλά η εικόνα τόσης λαμαρίνας και η ανάκλαση του ήλιου το καλοκαίρι πάνω τους, με κάει να ζεσταίνομαι ήδη! Το πράσινο, κατά την γνώμη μου, δεν χρειάζεται να "κατοικείται", αρκεί να υπάρχει. Οι αισθήσεις μας ωφελούνται, ούτως ή άλλως (όραση, ακοή, όσφρηση!, και η αφή στη φαντασία μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας. Θα μπορούσε βέβαια να κατασκευασθεί υπόγειο πάρκινγκ και ο υπέργειος χώρος να γίνει ένας λειτουργικός χώρος πρασίνου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου