Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Οι ''Κήποι της βροχής'', επ. 5ο (με κάθε επιφύλαξη....)

Ξεκίνησαν (μετά από σχεδόν 4 χρόνια από τη πρώτη ανακοίνωση), οι εργασίες ανάπλασης της ''28ης Οκτωβρίου'' με τον (πολλά υποσχόμενο) τίτλο ''Οι κήποι της βροχής''.

Απ'ότι διάβασα θα είναι έτοιμο τον Μάιο. Αν μη τι άλλο, θεωρώ ότι τουλάχιστον αισθητικά θα αναβαθμιστεί η περιοχή. Σε αυτό δεν υπάρχει καμμιά διαφωνία.




Η ένσταση μου (την έχω αναφέρει πολλές φορές), είναι ότι για πολλοστή φορά γίνεται ένα έργο χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψιν (το λες και...επιδεικτικά) κάποια δεδομένα που θα βοηθήσουν την εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητας των κατοίκων.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, με το έργο αυτό χάνονται αρκετές θέσεις στάθμευσης (μια ματιά στο ''street view'' είναι αρκετή). Το ερώτημα που θέτω προς κάθε υπεύθυνο είναι το εξής:

Κάθε Δευτέρα, γίνεται λαϊκή λίγο παραπάνω στη ''Μητροπούλου''

Κάθε Παρασκευή γίνεται λαϊκή στη κάθετο ''Χαλκιδικής'' (που είναι και πολύ μεγάλη).





Σκεφτείτε λοιπόν ότι μόνο κάθε Δευτέρα και Παρασκεύη, μια περιοχή βεβαρημένη οικιστικα θα επιβαρυνθεί με 300-400 αυτοκίνητα (οδηγούς....συμπολίτες....συνδημότες μας) που δεν θα υπάρχει χώρος να σταθμεύσουν. Τα πάρκινγκ στη περιοχή είναι λίγα και σχεδόν γεμάτα.

Να συνηθίσουμε πλέον την εικόνα των διπλοσειρών και στο υπόλοιπο κομμάτι (μετά την ''Φλέμινγκ'');
Να διευκρινήσω, ότι και το δικό μου αυτοκίνητο το αφήνω σε πάρκινγκ οπότε δεν περιαυτολογώ...το λέω για να προλάβω τυχόν διαστρεβλώσεις και παρερμηνείες.


 Ρωτώ λοιπόν: Υπάρχει κάποια μέριμνα από το δήμο γι' αυτό το θέμα;

Με τη πρόταση της δημιουργίας χώρου στάθμευσης στο πάρκο της ''Μπότσαρη'' μπορεί να γίνει κάτι;

Στις απαντήσεις που μου έστειλαν, σχετικά με τις προτάσεις μου, το θέμα αυτό δεν υπήρχε (καλύτερα βέβαια, γιατί αυτά που αναφέρθηκαν στην ουσία η απάντηση ήταν αρνητική για διάφορους λόγους...).

Όχι ότι θα πάρω απάντηση, αλλά που ξέρεις καμμιά φορά....

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια