Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

''Aυτοί θέλουν να μας κάνουν...Σουηδία''

Ήταν πριν δυό χρόνια σχεδόν, όταν με τον Λευτέρη Μπακατσέλο ανταποκριθήκαμε στη πρόσκληση του τότε αντιδημάρχου εθελοντισμού (ονόματα δεν λέμε, υπολείψεις δεν θίγουμε) για μια συνάντηση στο δημαρχείο.

Ετοιμαστήκαμε, στολιστήκαμε και πήγαμε....

Μας υποδέχθηκε η γραμματέας και μετά από λίγο ήρθε κι ο κ. αντιδήμαρχος. Αφού κάναμε τις απαραίτητες συστάσεις, φιλοφρονήσεις κτλ. πήγαμε σε μια μεγάλη αίθουσα που εκεί περίμεναν περίπου 7-8 άτομα. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι τι ακριβώς ιδιότητες είχαν, άλλοι είχαν σχέση με εθελοντισμό, άλλοι με συντηρήσεις κτλ.

Εκεί μάθαμε ότι η πόλη έχει περίπου...60 συντριβάνια (!!!!). Ακόμα και τώρα το μέτρημα δεν μου βγαίνει αλλά που θα πάει...θα βρω την άκρη.

Εκεί ακούσαμε την απίστευτη πρόταση, να αναλάβουμε ως ομάδα τη συντήρηση των συντριβανιών της πόλης....Ναι, τζάμπα εννοείται!

Είχε προηγηθεί μια απίστευτη στιχομυθία, που ακόμα και σήμερα προκαλεί γέλιο...

Συστήθηκα στον κ. αντιδήμαρχο και κατόπιν σύστησα και τον έταιρο εκπρόσωπο της ομάδας μας:

''Από εδώ ο Λευτέρης Μπακατσέλος....Συνδιαχειριστής της σελίδας μας.'' και ακούμε το απίστευτο:
''Α, Μπακατσέλος....είσαι ο γιός του Μπακατσέλου;;;;;'', λες και υπήρχε πιθανότητα να είναι ο γιός του Κοινούση.

Με τα πολλά, ξεκινήσε μια κουβέντα ''2 vs 8'', που σιγά-σιγά άρχισε να...ανάβει. Υπήρχε μια λιγάκι ''εχθρική'' προδιάθεση απέναντι μας αλλά από ένα σημείο και μετά κατέληξε σε μονόλογο από τη πλευρά μας μιας και αυτά που τους λέγαμε δύσκολα μπορούσαν να τα αντικρούσουν.

Είπαμε τις προτάσεις μας και κάπου εκεί ο κ . αντιδήμαρχος είπε το εκπληκτικό:

''Α, καλά...Αυτοί εδώ θέλουν να μας κάνουν...Σουηδία''



Απολογούμαι που το πρότυπο μου δεν είναι το Καϊρο ή η Καπερναούμ!

Κοιταχτήκαμε και καταλάβαμε ότι μάλλον η συζήτηση αυτή δεν θα έβγαζε πουθενά.

Φεύγοντας, τους ανέφερα ότι ο βιότοπος που υπάρχει στο πάρκο της ''Ανθοκομικής'' είναι βρώμικος και είναι κρίμα για τα ζώα (χελώνες, πάπιες, ψάρια) που ζούνε εκεί. Τους είπα ότι έχω δει παιδιά να κυνηγούν τα ψάρια κρατώντας μεγάλες δοκούς που είχαν αποκολληθεί από τη ξύλινη περίφραξη. Και επίσης πρότεινα να μπει μια επιγραφή που να ενημερώνει τους επισκέπτες του πάρκου για τα είδη που ζούνε εκεί και τι τροφές μπορούν να φάνε. Η απάντηση και πάλι αφοπλιστική: ''Μα αν μπει επιγραφή, θα είναι σαν να επικροτούμε όλους αυτούς που αφήνουν τις χελώνες ή τα ψάρια εκεί και συν των άλλων θα πηγαίνουν όλοι να τα ταϊζουν....''.

Ε, τότε να τα αφήσουμε να πεθάνουν, τους απάντησα. Έτσι δεν θα ενοχλούν κανέναν....

Τότε ο κ. αντιδήμαρχος, είπε να πάμε όλοι μαζί στο πάρκο για να του υποδείξω τι εννοώ....


Έπεσε ''σύρμα'' όμως και μέχρι να πάμε υπήρχε συνεργείο που καθάριζε με απόχες τα νερά!!!!

Δεν πειράζει έστω κι έτσι, τα νερά καθάρισαν. Δεν γνωρίζω τη σημερινή κατάσταση τους....

Ένα, είναι σίγουρο πάντως. Αυτό που θέλουμε ως πολίτες, είναι οι υπηρεσίες να κάνουν αυτό που πρέπει.

Ούτε Σουηδία, ούτε Γερμανία, ούτε Ολλανδία δεν μπορούμε και δεν χρειάζεται να γίνουμε.

Χρειάζεται όμως να υπάρξουν υποδομές και φυσικά η συνεργασία των πολιτών. Ζητάμε δύσκολα, το ξέρουμε. Τουλάχιστον ας το προσπαθήσουμε!

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια