Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Τις καλυτερότερες ευχές.....

Στη κυριούλα που οδηγούσε χωρίς φώτα στη Βασιλίσσης Όλγας, στις 9 το βράδυ. Όχι, κυρία μου....Δεν σου την ''έπεφτα'' επειδή σου έκανα συνέχεια σινιάλο...

Σε όλη τη διπλοπαρκαρισμένη πανδαισία της Αγγελάκη....Καλά που κάνατε ανάπλαση τα πεζοδρόμια!

Στον εξαιρετικό καθημερινό διπλοπαρκαρισμενο διάκοσμο της Σβώλου....Εκπληκτικό το αποτέλεσμα!

Στο περιπολικό της δημοτικής αστυνομίας που δοκίμαζε τη σειρήνα στην Ερμού...Εντάξει παιδιά, λειτουργεί. Κι εγώ που ήμουν αρκετά αυτοκίνητα πίσω την άκουγα....Πάντως ήταν πολύ ωραία τα διπλοπαρκαρισμένα εκεί μπροστά στο πάρκινγκ...Έλα μωρέ, εκεί που είχε γίνει ο τσαμπουκάς στον οδηγό του τουριστικού λεωφορείου; Μπραβο....Σαν να μην υπήρχαν όμως.....Ένα πουλάκι που μένει εκεί κοντά, μου σφύριξε ότι εκεί τα βαζουν υπάλληλοι του πάρκινγκ.....Ουπς, μαλακία είπα;



Στον οδηγό του λεωφορείου που με στρίμωξε στη Μητροπόλεως...

Στον συνάδερφο του που πέρασε με βαθύ κόκκινο....deep για deep δηλαδή, στη Βενιζέλου....

Σε όλο το διπλοπαρκαρισμένο υπερθέαμα της Μητροπόλεως...Έτσι, μια γνώμη με όλο το θάρρος δηλαδή....Εκείνα τα ''BUS'' σβήστε τα.....Γελάνε και τα περιστέρια!

Στον βλακάκο στη Μεγάλου Αλεξάνδρου που ήθελε κόντρες με το καγκουροGolf του, για να φτάσει πρώτος στο φανάρι....Μέχρι να βάλει πρώτη, τον είχα περάσει αφού ήταν σταματημένος στο...κόκκινο.

Στους συμπολίτες που έχουν κάνει θεσμό τη διπλοσειρά μπροστά στο γνωστό ''κοτοπουλάδικο'' (δίπλα στο ΤΕΕ) στη Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μα κανένας να μη σας ενοχλεί πια...Κανένας;;;;;

Στις υπέροχες γειτονιές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας των οδηγών.....Είστε πολύ μεγάλα βοϊδομοσχαροτεμπελοχασαπόσκυλα!!!! Αϊ λαβ γιου ολ! Πάμε γερά να μην αφήσουμε ούτε πλάκα πεζοδρομίου κενη, ούτε ράμπα άδεια!!!!!

Σε αυτούς που ακόμα νομίζουν ότι υπάρχουν λεωφορειόδρομοι στη Λεωφόρο Στρατού, στη Παπανδρέου (Ανθέων), στη Παπαναστασίου, στη Β. Όλγας...Α, οι κάμερες δεν λειτουργούν γιατί απλά...δεν υπάρχουν κάμερες!

Σε αυτούς που εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και κατασκεύασαν τις προεκτάσεις των γωνιών των πεζοδρομίων, χωρίς να φανταστούν τι θα επακολουθήσει.....Είστε αλλού και με τη βούλα!

Τα ίδια και σε εσάς που κάνετε τα πάντα για να δυσκολέυεται τη καθημερινότητα των δημοτών.....Βλ. θέσεις για κάδους. Και δεν πάτε να λέτε ότι είμαι γραφικός και τα βρίσκω όλα στραβά....Κάντε μια βόλτα και ρωτήστε τον κόσμο να δείτε τι....Κάλαντα θα ακούσετε!

Τέλος, να ευχηθώ σε όλους αυτούς που ζούνε ακόμα με το παραμύθι της όμορφης Θεσσαλονίκης....Δυστυχώς, Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο η παραλία και η Αριστοτέλους.

Δυστυχώς....

Καλή Χρονιά να έχουμε....
Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια