Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Μ. Μπότσαρη, Παρασκευή 18/10/2013

Ίσως να φταίει ο Δήμος γιατί δεν κάνει σωστές μελέτες και πολλά πράγματα γίνονται άρπα-κόλλα....Μπορεί να φταίει κι ο πολίτης που δεν συμμορφώνεται και έχει μια άκρως αντικοινωνική -έως εχθρική- συμπεριφορά...Μπορεί να φταίει ο Παπανδρέου που μας έφερε τη Τρόϊκα και δεν έχουμε πόρους...Μπορεί να φταίει ο ''Εθνάρχης'' Καραμανλής, που με τη λογική του εύκολου πλουτισμού και της αντιπαροχής, δημιουργήθηκαν πόλεις-εκτρώματα χωρίς καμμιά πρόβλεψη για το μέλλον....Πολλά μπορεί να φταίνε....

Εγώ όμως δεν συμμετείχα-συμμετέχω-στήριξα σε τίποτα απο αυτά...Όμως είμαι ο αποδέκτης αυτού του ιδιότυπου καθημερινού καννιβαλισμού.

Αυτό μου δίνει το δικαίωμα της κριτικής, ως πολίτη πρώτα απ' όλα, και φυσικά της αναζήτησης λύσεων που θα μπορούσαν να διορθωσουν ότι μπορεί να διορθωθεί.

Η αλήθεια είναι, ότι πολλές φορές τον αρχικό ενθουσιασμό τον αντικαθιστά η απογοήτευση. Σίγουρα δεν περιμένω απο μια σελίδα στο Facebook να αλλάξει ο κόσμος...Αλλά απο την άλλη η απάθεια και η αποδοχή όλων των στραβών ως δεδομένων και ακόμη περισσότερο ως μη αναστρέψιμων, πραγματικά μ' ενοχλεί.

Το είχα γράψει και πριν καιρό...Το τελευταίο που μ' ενδιαφέρει είναι τα ''likes''.

Όποιος θέλει ας ακολουθήσει. Για όλους τους υπόλοιπους, κανένα πρόβλημα...Πάλι φίλοι θα είμαστε.

Σχόλια