Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Πρώτη μέρα χωρίς διπλοσειρές στη Μπότσαρη

Πρώτη μέρα χωρίς διπλοσειρές στη Μπότσαρη (τουλάχιστον μέχρι τώρα)! Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε χθες (Κυριακή) στη τοποθέτηση αντανακλαστικών επαναφερόμενων πτερύγιων καθώς και ''ματιών γάτας'' στο μέσον της οδού έτσι ώστε να βοηθήσουν αποτρεπτικά στην καταπολέμηση του διπλοπαρκαρίσματος. Αυτό που μένει είναι να δούμε κατά πόσο θα υπάρξει συμμόρφωση, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας που λογικά θα πρέπει να ξεφορτώσουν φορτηγά και ακόμα περισσότερο απο το μεσημέρι και μετά που οι ''καλοφαγάδες'' της παρακείμενης ταβέρνας θα κάνουν την εμφανισή τους. Ας μη ξεχνάμε βέβαια οτι κάθε Παρασκευή υπάρχει λαϊκή αγορά στην οδό Χαλκιδικής και πολλοί πωλητές της αφήνουν τα φορτηγά διπλοπαρκαρισμένα στη Μπότσαρη.

Δύο πράγματα μπορούν να συμβούν:
1) Να συνεχίσουν να παρκάρουν και οι διερχόμενοι οδηγοί θα αναγκαστούν να περνάνε πάνω από τα ''πτερύγια'' ή
2) Δεν θα ξαναπαρκάρουν εκεί...Μεταξύ μας τώρα, πρέπει κάποιος να πετάει χαρταετό για να νομίζει οτι δεν θα ξαναπαρκάρουν εκεί....Βέβαια τόσοι πωλητές με τόσα φορτηγά είναι ένα θέμα....Προσωπικά θέλω να φύγει η λαϊκή...ΧΘΕΣ!

Μόνο με σωστή επίβλεψη απο τη τροχαία (αφου δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία) θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Ήδη απο χθες τρια ''πτερύγια'' έχουν καταστραφεί...Θέλω πραγματικά σε ένα μήνα απο τώρα πόσα θα υπάρχουν...

Πάντως, έστω και τώρα (μετά από αρκετά χρόνια ενοχλήσεων μέσω τηλεφωνημάτων, emails και αναφορών στο διαδίκτυο) κάτι παει να γίνει....Θα περιμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια.
 

 

Σχόλια