Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Τελικά υπάρχει ελπίδα;

Τρέχω κι εγώ να βγάζω φωτογραφίες, να ξεμπροστιάζω την ανικανότητα και πολλές φορές τη βλακεία και να προσπαθώ να ''αφυπνίσω'' όποιον μπορώ για να ξεκολλήσει απο τη μοιρολατρία και το ''έλα μωρε τώρα...'' μήπως και καταφέρουμε να διορθώσουμε ότι μπορεί να διορθωθεί....Αλλά όταν κάθομαι και το ξανασκέφτομαι, διερωτώμαι:

Ποιος τελικά να καταλάβει;

Αυτός που έχει γίνει τσιράκι του κομφορμισμού;
Αυτός που θέλει να δει τα παιδιά με ποδιές με σεμέ στο γιακά;
Αυτός που προτιμάει να πίνει καφέ στο ''Mikel'' αντί να κοιτάξει να κάνει ένα μεροκάματο;
Αυτός που έμαθε για 900 ευρώ να γλύφει ότι βρει;
Αυτός που έμαθε στη τεμπελιά;
Αυτός που η κλεψιά και η κουτοπονηριά είναι τρόπος ζωής;
Αυτός που μια ζωή ήταν δούλος;
Αυτός που νομίζει ότι με μια δουλίτσα είναι ευτυχισμένος;
Αυτός που είναι υποκριτής;
Αυτός που ήρθε από μια ξένη χώρα και θεωρεί ότι τίποτα απ' όλα αυτά δεν τον αφορά;
Αυτός που κατέστρεψε τη ζωή του και θέλει να επιβάλλει το ίδιο και στα παιδιά του;
Αυτός που ζει από τη δημοκρατία και φέρεται ως φασίστας;
Αυτός που είναι ψυχοπαθής αλλά αποκαλεί τρελούς τους λογικούς;
Αυτός που η ψυχή του είναι βρώμικη και θέλει να ρημάξει τις καθαρές;

Θα ακουστεί σκληρό αλλά για μένα είναι ανθρωπάκια. Πουθενάδες (ναι, γηπεδικό είναι αυτό). Μίζερα ανθρωπάκια που δεν τους αξίζει η ευτυχία…ούτε και ο παράδεισος.

Την κόλαση προτίμησαν… κι εκεί θα καταλήξουν.

Σχόλια