Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Αγαπητοί φίλοι.....

Το περασμένο καλοκαίρι, σκέφτηκα ότι η δημιουργία μια σελίδας (για αρχή στο FB) που θα είναι ανοιχτή στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και θα τους δίνει τη δυνατότητα να αναδεικνύουν προβλήματα αλλά και προτάσεις που θα μπορύν να καλυτερέψουν όσο γίνεται τη καθημερινότητα μας, θα ήταν ένα πρώτο βήμα ''αφύπνισης''!

Σχεδόν οκτώ μήνες μετά, διαπιστώνω οτι τελικά (παρά την αρχική απογόητευση) υπάρχει η διάθεση ενασχόλησης με τα θέματα αυτά από πολλούς συμπολίτες μας και ειδικά νέους ανθρώπους. Το πρώτο διάστημα άρχισα να πιστεύω οτι η περιορισμένη ανταπόκριση οφείλονταν στη κρίση και τα προσωπικά προβλήματα του καθενός απο εμάς. Πάντα μπάχαλο θυμάμαι τη πόλη....

Από την άλλη είδα άτομα που ήταν στην ομάδα, να αποχωρούν...Όχι οτι συμμετείχαν ενεργά βέβαια. Απο κάποιους άλλους διέκρινα ένα ''σνομπισμό''..

Κακά τα ψέμματα...Τα προβλήματα μας (όσον αφορά αυτά που επικεντρώθηκε η σελίδα) δεν λύνονται με το να ανεβάζουμε  φωτογραφίες διπλοπαρκαρισμένων και ξεχειλισμένους κάδους...Ή μάλλον όχι όλα. Η αναφορά στη καθαριότητα της λαϊκης αγορας στη γειτονια μου έφερε καποιο αποτέλεσμα. Αλλά και πάλι, ήταν συγκεκριμένοι οι λόγοι που έγινε αυτό. Επίσης, το έχω αναφέρει ξανα, ότι δεν θέλω να γίνω ο γραφικός που ασχολείται και τρέχει με ενα κινητο όλη τη μέρα, κολλάει αυτοκόλητα και κατακρίνει τους πάντες και τα πάντα. Φαντάζομαι κανείς απο εμάς δεν θα το ήθελε….

Ήρθαν στιγμές που αισθάνθηκα ότι το να συζητάεω για τα διπλοπαρκαρισμένα της Μπότσαρη, της Π. Συνδίκα, για τα κατηλειμμένα πεζοδρόμια της Π. Ρέγκου και της Κ. Βόγα, της Μυκηνών γινόμουν κουραστικός και φαινόμουν ως ένας τύπος με εμμονές και ως ένα σημείο ζώντας σε παράλληλο κόσμο απο τη πραγματικότητα....Να εκθέτω το πρόβλημα σε φίλους και γνωστούς και να απαντάνε ''Ξέρεις...κι εγώ παρκάρω εκεί στο πεζοδρόμιο''. Για τους συνδημότες μας που επιδεικνύουν μια άνευ προηγουμένου αντικοινωνική συμπεριφορά και αφήνουν όπου βρουν τα σκουπίδια τους. Για τους στήλους χωρίς πινακίδες. Για...για....για.....

Ποιό είναι το νόημα, σκέφτομαι;;; Εγώ και κάποιοι άλλοι ''γραφικοί'' τα γράφουμε...Εγώ και κάποιοι άλλοι ''γραφικοί'' τα διαβάζουμε. Και;

Σκέφτομουν οτι κάπου στη πορεία...κάτι χάθηκε. Κι αυτό το κάτι, δεν θα μπορούσε να βρεθεί σε καμμιά σελίδα στο FB.

Είναι γεγονός, ότι το τελευταίο διάστημα και μετά από πολύ επιμονή είδα ότι κάποια πράγματα μπορούν να αλλάξουν (π.χ. ο πεζόδρομος στην Ορέστου). Σκέφτομαι όμως πόσο πιο δραστικές θα ήταν αυτές οι λύσεις αν οι 5 γινόμασταν 100…οι 100…1000 κτλ.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα σε αυτούς τους ''γραφικούς'' , τους ''αργόσχολους'’..τους ‘’περίεργους’' σε αυτούς τους 7-8 που μοιραζόμαστε την ίδια ''τρέλλα'', θέλω να πω ένα ''ευχαριστώ'', όχι επειδή έγιναν μέλη της ομάδας, αλλά επειδή φαίνεται οτι υπάρχουν ακόμα πολίτες που επιθυμούν μια καλύτερη πόλη και παλεύουν, στο μέτρο του εφικτού, γι' αυτό. Έχω την εντύπωση ότι μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι και μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό...

Εγώ θα συνεχίζω να κάνω αυτό που έκανα τόσα χρόνια τώρα. Να ''ενοχλώ'' τις όποιες υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν, για ότι μπορεί να διορθωθεί... Να προσπαθώ να κάνω μέσα απο το διάλογο φίλους, γνωστούς, συγγενείς πιο ευαισθητοποιημένους και όχι παθητικούς αποδέκτες μιας αρρωστημένης κατάστασης.

Κι επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι:

Αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενεργά με τα δημοτικά θέματα, αποδεχόμενος τη πρόσκληση του Χρήστου Μάτη συμμετέχοντας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το δήμο Θεσσαλονίκης. Η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα πάρα πολύ αν είναι σωστό να το προβάλω (απλώς ως ανακοίνωση και τίποτα παραπάνω) στη σελίδα της ομάδας….Ρισκάρω να κατηγορηθώ ότι ‘’καπελώνω’’ την όλη προσπάθεια που γίνεται όλο αυτό το διάστημα.

Για όσους με ξέρουν ή όσοι μ’ έχουν γνωρίσει από κοντά θα γνωρίζουν επίσης ότι δεν είμαι ούτε ‘’επαγγελματίας΄΄ πολιτικός, ούτε έχω καμμιά εξάρτηση από κανέναν πολιτικο φορέα. Θεωρώ οτι μου δίνεται ένα ακόμα βήμα για να προβάλω τα προβλήματα της πόλης και παράλληλα να μπορέσω να προτείνω λύσεις. Δεν ξέρω ποιά μπορεί να είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας, αλλά νομίζω ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει. Απο εμένα δεν πρόκειται να δείτε καμμια ανάρτηση στη σελίδα αυτή που να αφορά την υποψηφιότητα μου.

Όπως αναφέρεται και στις ‘’πληροφορίες'' της ομάδας, δεν είμαστε υπέρ ούτε κατά σε κανένα δημάρχο (ή υποψήφιο). Τα κακώς κείμενα καταγγέλουμε (που για μένα δεν έχουν ‘’χρώμα’’) και προσπαθούμε να βρούμε-υποδείξουμε πιθανές λύσεις.

Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνουμε αυτή η κρίσιμη πλειοψηφία που θα αλλάξει τη πόλη!


Φιλικά

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια