Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Ανάπλαση πεζοδρομίων ή ανάπλαση χώρων στάθμευσης;

Κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους κάτω από τη Βασιλίσσης Όλγας στη περιοχή της Ανάληψης (Π. Ρέγκου - Λυσιμάχου καθώς και στις κάθετες οδούς Μαυροκορδάτου Κριεζώτου κτλ.), παρατηρείς ενάν οργασμό...εργασιών στα πεζοδρόμια!




Φαντάζομαι κανείς μας δεν έχει αντίρρηση ότι έργα που αναβαθμίζουν και βελτιώνουν τη καθημερινότητα μας στο κλεινόν άστυ, είναι πάντα καλοδεχούμενα....

Έχω όμως (ναι, ναι θα γκρινιάζω πάλι) κάποιες απορίες, που θεωρώ ότι είναι εύλογες και σίγουρα δεν θα είμαι ο μόνος που θα τις έχει.





Ρώτησα έναν εργάτη του συνεργείου, για το αν θα μπουνε και αποτρεπτικοί πάσαλοι στο πεζοδρόμιο (στη Κριεζώτου, αν θυμάμαι καλά).
Μου απάντησε...''Όχι θα τους πάρουμε....αυτοί είναι για τις εργασίες που κάνουμε''...
''Ε, ΟΚ...άλλο ρωτάω....πάσαλοι σιδερένιοι για να μη παρκάρουν τα αυτοκίνητα επάνω στο πεζοδρόμιο, θα βάλετε;''
''Α, εμείς πάσαλους αυτά λέμε (σημ. Μου δείχνει μια σιδερόβεργα που επάνω της στηρίζονταν το προστατευτικό πλέγμα)....Μολίς τελειώσουμε θα τους πάρουμε...''
''Μάλιστα...Άνθρωπε μου, πασάλους εννοώ...εμπόδια....αυτά τα κίτρινα τα μεταλλικά που μπαίνουν στα πεζοδρόμια θα βάλετε ή όχι;;;;;;;;''
''Ααααα....δεν ξέρω...δεν ξέρω....''

Πριν μερικές μέρες ένας άλλος εργάτης μου είπε πως δεν θα μπούνε πάσαλοι....

Και ρωτάω: ''Για ποιό λόγο γίνονται αναπλάσεις αφού πάλι ως πάρκινγκ θα χρησιμοποιηθούν;''

Οι ξένοι το λένε ''common sense'' κι εμείς ''κοινή λογική''.

Δεν μπορεί μόνο εγώ να το σκέφτηκα αυτό, μη τρελλαθούμε τώρα!!!!! Είναι νομοτελιακά βέβαιο ότι αυτό που θα ακολουθήσει δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που επικρατεί σήμερα (και σε κάποιες περιπτώσεις επικρατούσε μέχρι πριν λίγο καιρό)

Θα περιμένω να δω την εξέλιξη των έργων και θα επανέλθω.

Κι έρχομαι στο περιβόητο πεζοδρόμιο της Π. Ρέγκου - Λυσιμάχου. Πριν ένα μήνα, ενθουσιασμένος που είδα ότι επιτέλους ξεκινούν έργα ανακατασκευής του, θεώρησα ότι έστω και μετά από τόσο καιρό δεν πήγαν χαμένες οι προσπάθειες που έγιναν με απανωτές επιστολές, με δημοσιεύσεις στην ομάδα στο Facebook κτλ. Ένας μήνας πέρασε από τότε.....Και όπως είναι αντιληπτό, δεν έχει μπει ακόμα ούτε μια πλάκα....Δεν γνωρίζω τον λόγο, αλλά ευελπιστώ δεν θα μείνει για πολύ ακόμα σε αυτη τη κατάσταση....








Ελπίζω επίσης να μη ''ξεχάσουν'' τη Κ. Βόγα.....









Κ. Πέγκος

Σχόλια

  1. "Φαντάζομαι κανείς μας δεν έχει αντίρρηση ότι έργα που αναβαθμίζουν και βελτιώνουν τη καθημερινότητα μας στο κλεινόν άστυ, είναι πάντα καλοδεχούμενα...."

    Μη το λες, μη το λες... Υπάρχουν ήδη επιστολές "εξαγριωμένων δημοτών" που διαμαρτύρονται για την απώλεια θέσεων στάθμευσης.

    "Για μας ποιότητα ζωής είναι να βρίσκουμε να παρκάρουμε" έτσι μου είπε φίλος...

    "Να βρίσκουμε να παρκάρουμε ΔΩΡΕΑΝ τρία λεπτά από το σπίτι μας" εννοούσε.
    "Βάλτο σε πάρκιγκ τότε!"
    "Λεφτά δεν δίνω!"
    "Για τη βενζίνη δίνεις;"
    "Δίνω."
    "Καιρός να αρχίσεις να δίνεις και για πάρκιγκ."

    Μάθαμε να παίρνουμε δωρεάν κάτι που δεν είναι δωρεάν, το δημόσιο χώρο. Από μικρός αναρωτιόμουν "μα πως είναι δυνατό να χτίζουν τόσο μεγάλες πολυκατοικίες χωρίς αντίστοιχο χώρο για τα αυτοκίνητα;"
    Μάθαμε να θεωρούμε δεδομένη τη μετακύλιση του κόστους στάθμευσης του αυτοκινήτου στο δημόσιο χώρο, και καταλήξαμε με μια πόλη- έκτρωμα. Καιρός για ανάστροφες κινήσεις. Βουρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ισχύει αυτό που γράφεις περί διαμαρτυρίας των κατοίκων, τότε θεωρώ ότι κάπου εδώ ο ρόλος της σελίδας μας έχει λήξει.

    Άλλο, απαιτώ χώρους στάθμευσης κι άλλο είναι να θεωρώ τα πεζοδρόμια ως πάρκιγκ....

    Το πρόβλημα είναι τελικά πολύ βαθύτερο και δεν λύνεται με ''ασπιρίνες''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/11/14

    νομιζω οτι με αυτα τα υψηλοτατα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ και τον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟ + τον αβασταχτο ΦΠΑ + τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ που πληρωνουμε δικαιουμαστε οι οδηγοι τους σωστους δρομους και παρκινκ με λογικο αντιτιμο...οι πεζοι τους πεζοδρομους,τα παιδια τις δημοτικες παιδικες χαρες,οι τυφλοι τις ''ριγες'' στα πεζοδρομια,τα ΑΜΕΑ σωστες ραμπες κλπ κλπ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου