Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Κατασκευή νέων ραμπών για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στην οδό Χαλκιδικής


Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε ένα θέμα που έχει να κάνει με τη περιοχή στην οποία ζω.

Θα αναφερθώ στη γειτονιά μου και πιο συγκεκριμένα στην οδό ''Χαλκιδικής''.

Η πρόταση μου, είναι συγκεκριμένη: Κατασκευή ραμπών για ΑΜΕΑ στις γωνίες των πεζοδρομίων.


Είναι εκπληκτικό το ότι ενώ υπάρχουν μεγάλα πεζοδρόμια, εντούτοις πολλοί άνθρωποι περπατούν στη μέση του δρόμου. Και ας μη παραβλέπουμε το γεγονός, ότι πολύ κοντά είναι η ''Σχολή Τυφλών'' και εντούτοις πολλοί άνθρωποι με προβλήματα όρασης αναγκάζονται να περπατάνε στον δρόμο, με ότι συνεπάγεται αυτό.




Να αναφέρω επίσης, ότι έχουν κατασκευασθεί ράμπες και στη ''Μπότσαρη'', στη ''28ης Οκτωβρίου'', ''Αλεξανδρείας'', ''Εδμόνδου Ροστάν''  αλλά ακόμα και σε μικρότερους δρόμους όπως η ''Ανδρούτσου''.

Πέριξ του δρόμου υπάρχουν επίσης δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγείο, δημοτική βιβλιοθήκη, παιδικές χαρές τα οποία σημαίνουν ότι υπάρχει μεγάλη χρηστικότητα από πλευράς παιδιών.





Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά τη κατασκευή ραμπών στα εξής σημεία:

1) Χαλκιδικής με Α. Κοσμοπούλου (χ2)
2) Χαλκιδικής με Ι.Ζάννα (χ4)
3) Χαλκιδικής με Ανδρεοπούλου (χ4)
4) Χαλκιδικής με Κοσμά Αιτωλού (χ4)
5) Χαλκιδικής με Ορέστου (χ2)

Φυσικά το ιδεατό θα ήταν τα παραπάνω να συνδυαστούν με ''οδηγούς'' για τυφλούς στα πεζοδρόμια.

Τελειώνοντας, ας δούμε τι έχει να αντιμετωπίσει κάποιος ο οποίος θα θελήσει να χρησιμοποιήσει τα πεζοδρόμια. Όταν έτυχε να ρωτήσω δυο-τρεις φορές για ποιόν λόγο περπατάει ο κόσμος στο δρόμο, η απάντηση τις περισσότερες φορές είναι η ίδια: ''Με τον τρόπο που είναι παρκαρισμένα τα αυτοκίνητα, είναι αδύνατον να μπορέσεις να διασχίσεις το δρόμο''.

Νομίζω οι φωτογραφίες ''μιλούν'' από μόνες τους:





Ευελπιστώ σε μια θετική (για αρχή) εκτίμηση της συγκεκριμένης πρότασης.

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια