Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Θέληση αν υπάρχει....

Πως καταστρέφουμε έναν δρόμο σε λίγες ώρες;

Ας γίνω πιο συγκεκριμένος......

Είναι κοινή παραδοχή ότι η τσαπατσουλιά, ο ερασιτεχνισμός, το ''δε βαριέσαι'' είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που συναντούμε σε διάφορες εκφάνσεις του δημόσιου βίου και εν γένει της καθημερινότητας στην Ελλάδα.

Το θέμα που θα αναφέρω, δεν θα μπορούσε παρά να ανήκει σε μιά από αυτές...



Πριν κάποιους μήνες, ένα ωραίο πρωινό κατέφθασε στη γειτονιά ένα συνεργείο και άρχισε να σκάβει στον δρόμο. Μη φανταστείτε ένα μικρό σημείο.....Σας μιλάω για μέτρα....πολλά μέτρα...εκατοντάδες μέτρα.

Ι. Ζάννα - Χαλκιδικής - Κοσμά Αιτωλού - Ανδρεοπούλου - Μυκηνών.....

Κοσμογονία σου λέω!

Δίκτυο τηλεπικοινωνιών, είπαν. Οπτικές ίνες....

Τελειώσαν και τα σκέπασαν. Απλώς τα σκέπασαν. Όπως να'ναι. Αρκεί που τα σκέπασαν....











Με άσφαλτο που προεξέχει 2-3 εκατοστά σε πολλά σημεία...Το ανέφερα και πριν....Όπως να'ναι.

Υπήρξαν σημεία, που 3-4 μέρες μετά έγιναν λακκούβες....



Όταν ήρθαν για τον παράπλευρο δρόμο, τους υπέδειξα το σημείο και μου είπαν ότι θα το φτιάξουν...

Aνδρεοπούλου


Αναρωτήθηκα πολλές φορές:

  • Επίβλεψη γίνεται από τις υπηρεσίες του δήμου; 
  • Όταν παραλαμβάνεται το έργο (το όποιο έργο) γίνεται αυτοψία ή όχι; 
  • Αν γίνεται, είναι ευχαριστημένοι από αυτό που βλέπουν; 
  • Οι προδιαγραφές τηρούνται ή όχι;
Μετά από ενημέρωση προς τον δήμο Θεσσαλονίκης, τον Μάρτιο του 2015 μου ήρθε η κάτωθι απάντηση:



Μετά από λίγο καιρό ήρθε η σειρά και άλλου δρόμου....


Μυκηνών



Και πάλι υπήρξε ενημέρωση προς την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και μετά από ένα διάστημα 2 μηνών, έλαβα την εξής ενημέρωση:

''Καλησπερα κ. Πέγκο, είμαι ο Κ. Γεώργιος, απο το γραφείο ελέγχου πεζοδρομίων και οδοστρωμάτων της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μετα απο αυτοψία που εγινε με υπάλληλο της αναδόχου εταιρείας ΜΕΠΕ ( ....) στις οδούς της καταγγελίας σας ( Χαλκιδικής - Ζάννα- Ανδρεοπούλου - Κ. Αιτωλού ) για την κακότεχνη αποκατάσταση τομών, έγινε επιτόπια αυτοψία και σας ενημερώνουμε οτι η επιδιόρθωση τους έχει προγραμματιστεί για τον μήνα Σεπτέμβριο. Το τηλέφωνο του γραφείου μας ειναι : 2313 318 349 ''

Όντως, τη τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη, εμφανίστηκε συνέργειο που μπάλωσε ξανά τα...ήδη μπαλωμένα σημεία. Το αν θα είναι καλύτερα (ομορφότερο δεν το λες, έτσι κι αλλιώς) ή όχι, μένει να φανεί το επόμενο διάστημα.



Ι. Ζάννα


Ανδρεοπούλου

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια