Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Συμπεράσματα


Στις 12/09/2015 έστειλα ένα mail (κατόπιν προτροπής της προέδρου της Ε' κοινότητας, κ. Κουράκη), αναφερόμενος σε κάποια ζητήματα της περιοχής που ζω....


''Καλημέρα σας

Μετά τον χθεσινό αγιασμό , οι διευθυντές των σχολείων μας ενημέρωσαν για τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν και όπως φαίνεται θα βιώνουν (μαζί και τα παιδιά και οι γονείς) και φέτος, αν δεν υπάρξει πρόνοια επίλυσης τους.


Να σας ενημερώσω, ότι δεν εκπροσωπώ τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων (παραιτήθηκα στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς) αλλά ούτε γράφω εκ μερους των διευθυντών. Η ιδιότητα μου περιορίζεται ως γονιός αλλά και ως κάτοικος της Ε’ κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα: Τις πρωινές ώρες οι δάσκαλοι μαζεύουν τα σκουπίδια καθημερινά από τον προάυλιο χώρο του σχολείου και που μέσα σε αυτά κατά κύριο λόγο βρίσκονται χρησιμοποιημένες σύριγγες, μπουκάλια από ποτά κτλ. μιας και το βράδυ είναι ξέφραγο αμπέλι και μπαίνει όποιος θέλει. Είναι ανάγκη να υπάρξει φύλακας τις βραδυνές ώρες.

Μιλάμε για ένα σχολείο που εκεί μαθητεύουν περίπου 300 μικρά παιδιά. Και μόλις χθες μάθαμε ότι δεν υπάρχει πλέον ούτε καθαρίστρια!


Επίσης καθημερινά, αλλά ιδιαίτερα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή που γίνονται οι λαϊκές αγορές στις οδούς Μητροπούλου και Χαλκιδικής, υπάρχουν δεκάδες υπαίθριοι ‘’μικροπωλητές’’ έξω από χώρο του σχολείου (Ορέστου - Κοσμά Αιτωλού) που πουλάνε ότι μπορείτε να φανταστείτε (συνήθως μεταχειρισμένα ρούχα, παπούτσια, διάφορα αντικείμενα….). Πέρα από την αισθητική πλευρά του θέματος (κρεμάνε τραπεζομάντηλα, σεντόνια κτλ. στα κάγκελα της αυλής), υπάρχει και θέμα υγιεινής μιας και τα περισσότερα από αυτά τα αντικείμενα είναι παρμένα από….κάδους σκουπιδιών!


Σοβαρό θέμα ασφάλειας υπάρχει επίσης κάθε Παρασκευή, επί της οδου Ορέστου, από τα παρκαρισμένα φορτηγά των πωλητών της λαϊκής αγοράς, που αφημένα άναρχα επάνω στον πεζόδρομο είναι μόνιμη απειλή-παγίδα για τα παιδιά που περνάνε από εκεί στο σχόλασμα. Είναι καθαρά θέμα τύχης ότι δεν έχει υπάρξει κάποιο ατύχημα μέχρι τώρα. Ίσως θα πρέπει σε συνεργασία με τη Τροχαία ο δήμος να πάρει κάποια άμεσα μέτρα, πριν καταλογίσουμε ευθύνες στη…κακιά ώρα.

Τέλος, επί της οδού Ορέστου, καλό θα ήταν να μπούνε 3-4 πινακίδες που να ενημερώνουν ότι ο χώρος πρασίνου δεν είναι αφοδευτήριο για σκύλους. Έχω ενημερώσει πολλές φορές γι’ αυτό το θέμα, αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση. Να μη ξεχάσω να αναφέρω την αναγκαιότητα επανασποράς των κατεστραμμένων (λόγω μη συντήρησης-ποτίσματος αλλά και ανευθυνότητας των κατοίκων) του χώρου πρασίνου των παρτεριών επί της οδού Ορέστου.


Δεν θα γράψω κάτι άλλο, για να μη γίνω κουραστικός.


Είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση-πληροφορία.''



Σήμερα (22/10/2015) έλαβα απαντητικό mail από τη Δ/νση Δημοτικής αστυνομίας που έγραφε τα εξής:


'' Σε απάντηση της από 12-9-15 αίτησης σας , μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας , η οποία διαβιβάστηκε στην υπηρεσία μας , με το υπ' αριθ. 132/28-9-15 έγγραφο της Δ/νσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμάτων ,σας γνωρίζουμε τα εξής:



Η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας , μετά την πρόσφατη επανασύσταση και επαναλειτουργία της στο Δήμο Θεσσαλονίκης , έχει επικεντρωθεί σε πρώτη φάση, κατόπιν υπόδειξης της ποινικά προϊσταμένης αρχής (Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης) στον έλεγχο των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων σε κεντρικές αρτηρίες- οδούς του ιστορικού κέντρου της πόλης, καθώς είναι κοινά παραδεκτή η αδήριτη ανάγκη αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών.


Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την εξαιρετικά περιορισμένη αριθμητική δύναμη του υπάρχοντος προσωπικού δυστυχώς καθιστούν ανέφικτη προς το παρόν την αστυνόμευση των οδών που βρίσκονται στο εναπομείναν πολεοδομικό συγκρότημα. Υπάρχει δυνατότητα επέμβασης κατόπιν τηλεφωνικών καταγγελιών , προς εξυπηρέτηση ιδιαίτερων αναγκών (π.χ. Αναπηρικές θέσεις, διαβάσεις, ράμπες πεζών, παρόδια ιδιοκτησία) από τα μηχανοκίνητα τμήματα.


Από τα ανωτέρω αντιλαμβάνεστε πως δεν είναι εφικτή, με τις υπάρχουσες συνθήκες η εντατική αστυνόμευση των οδών Μητροπούλου – Χαλκιδικής – Ορέστου) για τις οποίες και κάνετε μνεία στην επιστολή σας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, δέον θα ήταν να απευθύνεστε , προς το παρόν, στο αρμόδιο τμήμα Τροχαίας , ως συναρμόδια αρχή, προκειμένου να επιλαμβάνεται σχετικά.


Επίσης αναφορικά με τις παραβάσεις παράνομου υπαίθριου εμπορίου, σας ενημερώνουμε, κατόπιν εισήγησης της εισαγγελικής αρχής, ότι επίκειται η συμμετοχή δημοτικών αστυνομικών μαζί με τους άλλους συναρμόδιους φορείς (Σ.Δ.Ο.Ε κ.α.) στις επιχειρήσεις που συγκροτεί περιοδικά η Ελληνική Αστυνομία , η οποία και φέρει το γενικό πρόσταγμα σε αυτές , για την πάταξη του συγκεκριμένου φαινομένου.


Προς το παρόν η υπηρεσία βρίσκεται σε φάση καταγραφής των οδών στις οποίες παρατηρείται έξαρση του φαινομένου , προκειμένου να εισηγηθεί τη μελλοντική ένταξη αυτών στο προαναφερθέν επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Συνοψίζοντας εκ μέρους της υπηρεσίας γίνεται καταγραφή των περιστατικών στα οποία αναφέρεστε , αλλά υφίσταται πρόδηλη αδυναμία αστυνόμευσης εκ μέρους της υπηρεσίας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.


Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία – διευκρίνιση.''




Κατ' αρχήν, να ευχαριστήσω τον κύριο Π.Π. για την ενημέρωση.


Αυτό που κατάλαβα από τα παραπάνω, είναι τα εξής:


Τη δημοτική αστυνομία, οι υπόλοιποι που ζούμε περιφερειακά του κέντρου καλό θα ήταν να τη ξεχάσουμε και ότι θα πρέπει να είμαστε με ένα τηλέφωνο στο χέρι για να καλούμε τη Τροχαία για να επέμβει όπου χρειάζεται...


Οπότε καλό θα είναι να συμβιβαστούμε με την υπάρχουσα κατάσταση και να την αποδεχτούμε ως κάτι δεδομένο και δύσκολα αναστρέψιμο.


Κ.Π.

Σχόλια