Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Όχι άλλα ''έργα''! Ευχαριστούμε!

Μετά από 14 και πλέον χρόνια ως κάτοικος της περιοχής της Ανάληψης και βλέποντας (και βιώνοντας) την έλλειψη υποδομών και έργων, εκτός από 2-3 περιπτώσεις που άφησαν πολλά ερωτηματικά, κάθε φορά που ακούω ότι προβλέπεται κάποια παρέμβαση από τη πλευρά του δήμου κρατάω...μικρό καλάθι.

Βλέπε την αποτυχημένη παρέμβαση για τη καταπολέμηση του διπλοπαρκαρίσματος επί της Μ. Μπότσαρη (http://activethessaloniki.blogspot.gr/2013/10/blog-post_21.html), τις γωνίες των πεζοδρομίων ( http://activethessaloniki.blogspot.gr/2013/09/blog-post_12.html ) ή για τους περίφημους ''κήπους της βροχής'' που τοποθετήθηκαν σε όλη τη δεξιά πλευρά πινακίδες Ρ-40 περιμένοντας φυσικά σε αυτή τη περιοχή, να μη παρκάρει κανείς σε ένα σημείο που δεν ενοχλεί κανέναν (http://activethessaloniki.blogspot.gr/2015/12/blog-post.html)...και δεν είναι τα μόνα!

Εδώ και αρκετούς μήνες γνώριζα ότι θα κατασκευαστούν θέσεις κάδων έτσι ώστε να γίνει η οριοθέτηση τους και να μην έχουμε το φαινόμενο της μετακίνησης τους από τους δημότες.

Από το ξεκίνημα των εργασιών, άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα...σύννεφα.



Ο ορισμός των θέσεων, ο τρόπος κατασκευής τους και αυτά που θα ακολουθήσουν, περισσότερο προβλημάτισαν παρά έδωσαν στους κατοίκους μια αίσθηση ''ικανοποίησης'' για ένα έργο που γίνεται επιτέλους στη γειτονιά.

Σε μια γειτονιά, που υπάρχει λαϊκή αγορά, που οι θέσεις στάθμευσης δεν επαρκούν και που η έννοια ''υποβάθμιση'' βρίσκει εφαρμογή παντού.

Καθημερινά γίνομαι αποδέκτης αρνητικών σχολίων, που σαφώς δεν έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι οι κάτοικοι είναι ''γκρινιάρηδες'' αλλά πλέον η κατάσταση δεν πάει άλλο.....Το καταλαβαίνουν όλοι πλέον.

Υπάρχουν τμήματα δρόμου που κατασκευάζονται 2 ή 3 θέσεις η μία απέναντι από την άλλη και σημεία που δεν έχουν καμμιά θέση!!!!!



Δεν γνωρίζω ποιός και πως έκανε την όποια μελέτη, αλλά εδώ φωνάζει από μακριά ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μέσα σε όλα, οι εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και μέρες (2/6/2016) και αν κρίνω από τη κατάσταση που υπάρχει και στον πιό πάνω δρόμο (Μακεδονίας), τότε όντως φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά...μα καθόλου καλά. Μάλιστα πληροφορήθηκα, ότι έχουν υπάρξει μηνύσεις από κατοίκους και δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες.


Οδός Μακεδονίας...Τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και 3 εβδομάδες.....
 Έχεις βέβαια και τους απίθανους τύπους που αφήνουν τα σκουπίδια έξω από τους κάδους ακόμα και όταν είναι άδειοι.....


Θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που αποφάσισαν αυτό το έργο:

1) Έχει ληφθεί υπ' όψιν ότι κάθε Παρασκεύη γίνεται λαϊκή αγορά στο συγκεκριμένο δρόμο; Βλέποντας χωροταξικά τον χώρο που θα καταλάβουν οι κάδοι, δημιουργείται θέμα α) για το που θα πάνε οι πάγκοι της λαϊκής και β) θέμα υγιεινής, μιας και οι κάδοι και τα τελάρα με τα φρούτα και τα λαχανικά θα είναι δίπλα-δίπλα.

2) Θα μπούνε καινούργιοι κάδοι ή οι ήδη χαλασμένοι και βρώμικοι (μόνιμα ανοικτοί); Γιατί αν συμβαίνει το δεύτερο, δημιουργείται επίσης μεγάλο πρόβλημα.....

3) Λήφθηκε υπ' όψιν, ότι χάνονται εκ νέου κι άλλες θέσεις πάρκινγκ σε μια περιοχή που αγκομαχάει για ελεύθερους χώρους στάθμευσης;

4) Οι κάδοι (μιας και θα είναι μπροστά σε εισόδους οικοδομών) θα πλένονται; Θα απολυμαίνονται;

Θα περιμένω (και μαζί με μένα και αρκετοί γείτονες) κάποιες απαντήσεις. Το θέμα σίγουρα δεν τελειώνει εδώ. Η ανάρτηση αυτή εκπροσωπεί τη  συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής!


Υ.Γ. Άραγε τη προοπτική υπογειοποίησης των κάδων την σκεφτήκανε;

http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?p=8278
http://corfupress.com
http://www.liberty-news.gr

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια