Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

We're back!!!

Αγαπητές/οι φίλες και φίλοι, μέλη της Active Thessaloniki.

Μέσα στα έξι χρόνια λειτουργίας της, τα χιλιάδες μέλη της εκμεταλλευτήκαμε τις νέες δυνατότητες των κοινωνικών δικτύων και συγκεκριμένα του facebook για να μπούμε σε έναν ζωντανό κι έντονο πολλές φορές δημόσιο διάλογο.

Οι διαχειριστές της σελίδας θεωρούμε ότι πλέον ένας μεγάλος και σημαντικός κύκλος έχει κλείσει καθώς έχει καταφέρει το στόχο του, ο οποίος ήταν να αναδειχθούν τα προβλήματα πολλών δεκαετιών που δυσχαιρένουν τη καθημερινότητα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης,στο κέντρο και όλες τις συνοικίες. Είτε έχει να κάνει με την κυκλοφορία και το παρκάρισμα, την κινητικότητα, τους χώρους πρασίνου, τους βανδαλισμούς, την καθαριότητα και άλλα…
Μια προσπάθεια να τεστάρουμε το που κυμαίνονται οι απόψεις μας και κυρίως τί μπορεί να γίνει για να υπάρξει βελτίωση.

Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι καιρός να ανοίξουμε έναν καινούριο κύκλο, πιο ουσιαστικό, πιο ενεργητικό απέναντι στα ήδη γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Αναρτήσεις και επικοινωνία που θα προχωρήσουν λίγα βήματα πέρα από το προφανές.
Που θα προτείνουν λύσεις και που θα παρακολουθούμε την πορεία τους σε βάθος χρόνου.

Εκτιμούμε ότι θα φέρει περισσότερα αποτελέσματα η ενασχόληση π.χ. με πέντε θέματα σε βάθος και σε διάρκεια κάποιων μηνών απ΄ ότι πενήντα αναρτήσεις σε μια εβδομάδα που μένουν στην επιφάνεια.

Σχόλια του τύπου ¨δεν υπάρχει παιδεία¨ και στείρα γκρίνια, θεωρούμε ότι αποτελούν πλέον μέρος του προβλήματος και είναι ένα είδους αδράνειας και εφησυχασμού.

Από εδώ και πέρα θα δώσουμε βάρος σε αναρτήσεις με μια πιο ολοκληρωμένη μορφή που περνάνε στο πεδίο της δράσης, όπως στην επικοινωνία μέσω emails, τηλεφώνων και συναντήσεων με αρμόδιες υπηρεσίες, φορείς, Δήμους και την Περιφέρεια. Και κυρίως την καταγραφή των αποτελεσμάτων!

Ο στόχος μέσα στους επόμενους μήνες είναι η δημιουργία της ιστοσελίδας της Active Thessaloniki ωστέ να μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται πιο συγκεκριμένα για βήματα που πρέπει ν΄ ακολουθήσουν ώστε να φτάσουν στην βελτίωση και ιδανικά την επίλυση των προβλημάτων.

Επίσης θα υπάρχει ροή και στο blog μας το οποίο από σήμερα είναι και πάλι on air!

Σημαντικό είναι να δωθεί ένα όραμα μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις που μπορεί ο καθένας να κάνει γύρω από τη γειτονιά που κατοικεί.

Από αυτό το επόμενο βήμα δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει ο δημιουργός της σελίδας, ο Κωνσταντίνος Πέγκος, του οποίου η …¨παραίτηση¨ δεν έγινε δεκτή από τους υπόλοιπους διαχειριστές και τα μέλη της ομάδας (δέχτηκε ένα μικρό…bullying εκτίμησης και υποστήριξης είναι αλήθεια).

Ζητάμε επίσης τη συνδρομή και τη συμμετοχή επαγγελματιών από το χώρο της νομικής, της επικοινωνίας, της δημοσιογραφίας αλλά και web design/πληροφορικής.

Ας τολμήσουμε να διεκδικήσουμε πιο ενεργητικά την πόλη και την καθημερινότητα που μας αξίζει.

Η ομάδα διαχειριστών της Active Thessaloniki

Σχόλια