Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Η απελευθέρωση ενός πεζοδρομίου!

Ξεκινήσαμε και φέτος τις αθλοπαιδιές στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Α.Π.Θ.

Στην πρώτη μας επίσκεψη πριν δύο εβδομάδες, μάθαμε ότι ο χώρος που δίνονταν εντός των εγκαταστάσεων και όπως με ενημέρωνε η επιστολή που είχα λάβει τον Οκτώβριο του 2016:

"...διαθέτουμε συγκεκριμένο χώρο για τη στάθμευση των αυτοκινήτων, ο οποίος δεν είναι parking και παρόλο που είναι περιορισμένος, εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος των γονέων.''

Η είσοδος του χώρου που χρησιμοποιούνταν ως πάρκινγκ

Ο χώρος έχει παραχωρηθεί αποκλειστικά ως χώρος στάθμευσης των γυμναστών και μόνο
Και που θα πάνε όλοι αυτοί, σκέφτηκα....

Βρήκα τον φύλακα και του είπα το εξής: ''Δεν είναι λιγάκι παράξενο να κλείνει αυτός ο χώρος αλλά από την άλλη το πεζοδρόμιο να είναι γεμάτο αυτοκίνητα;''.

''Το πεζοδρόμιο είναι δικαιοδοσία του δήμου, όχι του πανεπιστημίου'', μου απάντησε.





Επειδή έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα (https://www.activethessaloniki.eu/2017/05/blog-post_10.html), σκέφτηκα να στείλω ένα mail στο ΑΠΘ για να μάθω περισσότερες πληροφορίες.

Λίγες μέρες μετά έλαβα απάντηση η οποία έλεγε τα εξής:

''Σχετικά με το e - mail σας 25/9 (16:29) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα παρακάτω: 
ο εσωτερικός χώρος του γυμναστηρίου δεν θα δοθεί ξανά για εξυπηρέτηση χώρου στάθμευσης λόγου αλλαγής χρήσης και για λόγους ασφαλείας. Αντ΄ αυτού για πάργκινγ θα δοθεί σύντομα (σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες του ΑΠΘ) χώρος ακριβώς απέναντι από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο επι της 3ης Σεπτεμβρίου. (Η παραπάνω πληροφορία επικοινωνήθκε στους γωνείς των ακαδημιών σε δυο προγραμματισμένες συναντήσεις (ύστερα από e-πρόσκληση) στις 15/9 (11ώρα) και στις 22/9 (12ώρα).

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας.''

Αν όντως γίνει αυτό, θα βοηθήσει σημαντικά την όλη κατάσταση...Κρατάω μικρό καλάθι γιατί αυτό το ακούω από το 2016. 

(σημ. Κείμενο μου στη Παράλλαξη γι' αυτό το θέμα: https://parallaximag.gr/thessaloniki/maties-ston-poli/afto-einai-ena-apo-ta-pio-epikindyna-pezodromia-tis-thessalonikis)

Και με το πεζοδρόμιο; Τι θα γίνει με το πεζοδρόμιο;;;;;; Τόσα χρόνια γι' αυτό μιλάω..... 

Και ω του θαύματος! Χθες είδα αυτό....




Μακάρι να εισακούστηκαν και να διαβάστηκαν όλα αυτά που ειπώθηκαν εδώ. Αναρωτιέμαι όμως...

Υπήρξε άραγε άλλος γονιός που να έκανε έστω μια αναφορά στο ΑΠΘ γι' αυτό το θέμα; Σκέφθηκε κάποιος γονιός ότι η στάθμευση στο πεζοδρόμιο είναι επικίνδυνη ακόμα και για τα ίδια του τα παιδιά ή κοιτούσε απλώς να βολέψει κάπου τον κουβά του και να για καφέ ή στο γυμναστήριο;;;;

Κι αν ασχολήθηκε και κάποιος άλλος...Γιατί πήρε 3 χρόνια για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση;

Ξέρω....Με την απορία θα μείνω.

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια

  1. Ακόμη κι αν δεν ασχολήθηκε κανένας γονιός με το συγκεκριμένο, το ότι πολλοί γονείς εγγράφηκαν στο Αctive κάτι σημαίνει. Μήπως ότι μοιράζονται τις ίδιες ευαισθησίες και ανησυχίες και τελικά εμμέσως υποστηρίζουν τα αιτήματα και ζητήματα που αναδεικνύονται στην ομάδα αυτή; Φυσικά ναι. Και φυσικά να'ναι καλά οι μπροστάρηδες, οι γκρινιάρηδες, γιατί υπάρχουν πολλοί κάπως ντροπαλοί, σιωπηλοί υποστηρικτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου