Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Τι Κύπρος, τι Ελλάδα......

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες στην Λευκωσία και οι συνθήκες που αυτό έγινε μόνον....άγνωστες δεν είναι σε μας...


Από το alphanews.live (Κύπρος)

Χειροπέδες στον οδηγό του οχήματος που παρέσυρε τον 69χρονο Mιχάλη Σεβαστίδη που διακινείτο με ηλεκτροκίνητο τροχοκάθισμα στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Καϊμακλί με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, πέρασε η Αστυνομία.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο 69χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη νωρίς το απόγευμα με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον οδηγό του οχήματος διενεργήθηκε έλεγχος αλκοόλης με μηδενική ένδειξη. Σημειώνεται πως είναι το τρίτο θανατηφόρο τροχαίο μέσα σε ένα 24ωρο.
Δριμύ κατηγορώ εναντίον Αστυνομίας, των αρμόδιων φορέων και των Κύπριων οδηγών εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Δημήτρης Λαμπριανίδης, με αφορμή τον θάνατο 69χρονου ατόμου με αναπηρίες, ο οποίος παρασύρθηκε από όχημα ενώ οδηγούσε το αναπηρικό του αμαξίδιο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Καϊμακλί, με θύμα τον 69χρονο Μιχάλη Σεβαστίδη.

Με ανάρτηση του στο facebook, ο κύριος Λαμπριανίδης κάνει λόγο για ατιμωρησία και ελλειπή έλεγχο του οδικού δικτύου από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ενώ υποδεικνύει τον ανθρώπινο παράγοντα ως τη βασική αιτία για το θανατηφόρο ατύχημα με θύμα τον Μιχάλη Σεβαστίδη.


"Ήταν θέμα χρόνου, δυστυχώς συνέβηκε. Ένα άτομο σε αναπηρικό τροχοκάθισμα ο οποίος αναγκασμένος να διακινείται στο δρόμο αφού τα πεζοδρόμια ήταν γεμάτα αυτοκίνητα χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και έχασε τη ζωή του. Ευθύνες φέρει και η αστυνομία η οποία δεν επιτηρεί επαρκώς το οδικό δίκτυο και δεν δίνει σημασία σε πολλές τροχαίες παραβάσεις που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας εντός των πόλεων. Παραβάσεις που επειδή δεν τιμωρούνται οι οδηγοί νοιώθουν ατιμώρητοι και οδηγούν απρόσεκτα συχνά κάνοντας πιο σοβαρές παραβάσεις. Παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμια + απρόσεκτοι οδηγοί = τροχαία ατυχήματα. Σίγουρα φταίει ο ανθρώπινος παράγοντας, σε αυτή την περίπτωση οι αρχές που δεν εκτελούν τα καθήκοντα τους επαρκώς. Αιωνία η μνήμη και κουράγιο στην οικογένεια του θανώντα. Ελπίζουμε να είναι ο τελευταίος που χάνεται τόσο άδικα."


Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση του μέλους του Συνδέσμου Μυοπαθών Στέλιου Στυλιανού, ο οποίος κακίζει τον "εγωκεντρισμό του Κυπραίου, που θέλει να σταθμεύει, να φυτεύει, να αφήνει τα αντικείμενα του πάνω στο πεζοδρόμιο, αναγκάζει τα άτομα με αναπηρίες να παίζουν καθημερινά τις ζωές τους κορώνα γράμματα."


"Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Σήμερα κτυπήθηκε από αυτοκίνητο και τελικά σκοτώθηκε άτομο με αναπηρία, το οποίο αναγκαζόταν να κινείται στο δρόμο και όχι στο πεζοδρόμιο. Ο εγωκεντρισμός του Κυπραίου, που θέλει να σταθμεύει, να φυτεύει, να αφήνει τα αντικείμενα του πάνω στο πεζοδρόμιο, αναγκάζει τα άτομα με αναπηρίες να παίζουν καθημερινά τις ζωές τους κορώνα γράμματα. Και όσο αυτό δεν αλλάζει, και όσο δεν μπαίνουν αυστηρότεροι έλεγχοι και ποινές, τόσο ο κίνδυνος θα ελλοχεύει και θα αυξάνεται. Δυστυχώς!"

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;;;;

Πηγή:  dialogos.com.cy, alphanews.live

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια