Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

"Γιατί Active Thessaloniki;"

Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση, μέλους της Active Thessaloniki, στη σελίδα της ομάδας στο Facebook.

Θεσσαλονίκη 18/11/2016

''Επειδή δεν πρόλαβα να ψηφίσω στο γκάλοπ της ομάδας, επιτρέψτε μου να εξηγήσω ...
"Γιατί Active Thessaloniki; "


Ημουν παιδί όταν ήρθα στην Ελλάδα απο την Αυστραλία. Είχα εκπαιδευτεί στην Αγγλική κουλτούρα. Κάθε μέρα στο Δημοτικό μαζεύαμε όλοι μας από 10 σκουπιδάκια από την αυλή μας.
Κάθε άνοιξη φυτεύαμε λουλούδια στο παρτέρι της τάξης μας. Περνούσαμε τον δρόμο μόνο απο διάβαση πεζών και αφού είχαμε κοιτάξει αριστερά- δεξιά- αριστερά. Πιάναμε από το χεράκι το μικρό μας αδελφάκι και περνούσαμε τις γιαγιάδες από τις διαβάσεις (δεν κάνω πλάκα!). Με το ποδήλατό μας ξέραμε πότε σταματάμε, ελέγχουμε, δίνουμε προτεραιότητα, πώς και πού τα παρκάρουμε.


Ξέραμε και πώς να παμε στην δημοτική ενότητα (ναι, εμείς τα παιδιά), να ζητήσουμε να κλείσει μια λακούβα στην γειτονιά, ή να μπει κάπου ένας κάδος σκουπιδιών.

Τέτοια χαζά μαθαίναν στα Αυστραλεζάκια καθημερινά. Οι απολίτιστοι δεν είχαν κανένα ειδικό μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής, ή κοινωνικής και πολιτικής αγωγής. Δεν ξέραμε ούτε για πολιτική, ούτε ποιά πολιτικά κόμματα υπάρχουν...


Ημουν λοιπόν πολύ απροσάρμοστος στην Ελληνική πραγματικότητα. Μου πήρε 35 χρόνια και μια οικονομική κρίση γιά να αρχίσω να φέρομαι με την κοινωνική ευαισθησία του κλασικού Ελληνα λεβέντη.


- Τι μου δίνει η κολλημένη, ασυμβίβαστη παρέα "Πεγκος & ΣΙΑ Α.Θ.";
Μου δίνει την ελπίδα, οτι μπορούμε να ελέγχουμε την συμπεριφορά των συμπολιτών μας, με σκοπό όχι να διορθωθούν, αλλά να κάνουμε τον εαυτό μας καλύτερο και να δώσουμε παράδειγμα στα παιδιά μας.


-Ισως ελέγχοντας συλλογικά και ανηλεώς τον τοπικό μας Δήμο να δίνονται και λύσεις σε καθημερινά μας προβλήματα.


- Γέλιο και σκέψη. Με το εύστοχο Αριστοφανικό σχόλιο της ομάδας γελάω και σκέφτομαι.


- Γιατί Active Thessaloniki; 
Γιατί πάνω που είχα αρχίσει να προσαρμόζομαι, να παρκάρω ψιλο- παράνομα, ψιλο-στραβά, τώρα ξυπνάει η συνείδησή μου και δεν μπορώ! Ασε που αν με πάρει κανένα active μάτι, πού να κρυφτώ από τον Πέγκο...

Κ. Αλεξόπουλος''

Εκ μέρους της ομάδας, συντελεστών αλλά και εμού προσωπικά: Ευχαριστούμε!
Κωνσταντίνος Πέγκος/Active Thessaloniki

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου