Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Ο Raffaele από τη Ρώμη

Οι πολίτες της Ρώμης δοκίμασαν ένα νέο ''όπλο'' στην καταπολέμηση του φαινομένου της διπλής στάθμευσης των αυτοκινήτων και των οχημάτων που εμποδίζουν τα πεζοδρόμια στην πόλη τους:
Το Twitter .

Για λίγο περισσότερο από ένα μήνα, η δημοτική αρχή της Ρώμης επέτρεψε στους πολίτες να επισημάνουν και να καταγγείλουν τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν παράνομα, με tweeting στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter της τοπικής αστυνομίας . Από τότε, οι πολίτες έχουν στείλει περισσότερα από 1.100 tweets - συχνά με φωτογραφίες - που αναφέρονταν σε παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, και ζητούσαν από την αστυνομία να αναλάβει δράση, σύμφωνα με το Reuters.



Εκτός από τις φωτογραφίες, οι πολίτες ανέφεραν την ακριβή τοποθεσία των αυτοκινήτων, έτσι ώστε η αστυνομία να επέμβει γρήγορα.

    @raffaeleclement @raffimodaffi @PLRomaCapitale στην Via Emanuele Filiberto e »tutta #doppiafila : vista dal Civico 231 pic.twitter.com/t6qVKsDguD

    - Giuseppe Mazziotti (@gmazziotti) 28 Ιανουαρίου 2014


"Στο Via Emanuele Filiberto είναι όλα διπλοπαρκαρισμένα: Αυτή είναι η θέα από το 231», λέει το tweet, πάνω, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη 28 Iανουαρίου 2014. Πέντε ώρες αργότερα, η αστυνομία απάντησε , ανακοινώνοντας 22 πρόστιμα.

Άλλες φορές, ωστόσο, η αστυνομία δεν είναι τόσο αποτελεσματική.

    @PLRomaCapitale @raffaeleclement @romafaschifo Ένα V.le Trastevere 94 (h 11.50) Semper σε attesa del λεωφορείο e della Legge pic.twitter.com/qj4tGPoIjT

    - Riccardo Pennisi (@RiccardoPennisi) 28 Ιαν, 2014


"Στο 94 Viale Trastevere (11.50 π.μ.) πάντα περιμένοντας το λεωφορείο και το νόμο," έγραψε ο Riccardo Pennisi  σαρκαστικά. Αυτή τη φορά, η αστυνομία απάντησε λίγες ώρες αργότερα, λέγοντας ότι είχε αποτύχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.Ο Pennisi στη συνέχεια έγραψε, "Εντάξει. Ίσως να προσπαθήσετε να έρχεστε λίγο νωρίτερα."

Η κυκλοφορία και της παράνομη στάθμευση ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα στη Ρώμη, μια πόλη με ασθενή μέσα μαζικής μεταφοράς (σημ. Εδώ γελάμε....) - η πόλη έχει 2,7 εκατομμύρια κατοίκους, αλλά μόνο δύο γραμμές του μετρό - και μια κουλτούρα που θέλει μεγάλα αυτοκίνητα και σκούτερ να κυκλοφορούν στους δρόμους. Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της Ρώμης χρησιμοποιούν ιδιωτικά αυτοκίνητα για να μετακινηθούν γύρω από την πόλη, ενώ μόνο το 25% κάνει χρήση του λεωφορείου και το μετρό. Το αποτέλεσμα είναι η Ρώμη να έχει μια εντυπωσιακή αναλογία του 70 αυτοκίνητα ανά 100 πολίτες, σύμφωνα με το Ιταλικό Ινστιτούτου Στατιστικής.

Όχι μόνο υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα, αλλά υπάρχει λίγος χώρος για στάθμευση, με αποτέλεσμα οι πολίτες συχνά να καταφεύγουν σε ''δημιουργικούς'' - και παράνομους - τρόπους για να παρκάρουν. Υπήρχαν 2,2 εκατομμύρια πρόστιμα για παράνομη στάθμευση πέρυσι, σύμφωνα με το Reuters . Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Raffaele Clemente, επικεφαλής της Τροχαίας της Ρώμης, ξεκίνησε την πρωτοβουλία με το Twitter.



Οι τροχονόμοι έχουν ανταποκριθεί σε περισσότερες από 740 κλήσεις (σε σύνολο 1.100 κλήσεων που έχουν λάβει μέχρι στιγμής) και προέβει στην έκδοση εκατοντάδων προστίμων. Ένας υπάλληλος στο  δημαρχείο της Ρώμης ανταποκρίνεται στις ειδοποιήσεις από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ., τοπική ώρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ο Federico Formica, ένας Ιταλός ανεξάρτητος δημοσιογράφος ο οποίος έζησε στη Ρώμη ολόκληρη τη ζωή του, είπε ότι αυτό είναι μια καλή πρωτοβουλία που πολλοί πολίτες τη δέχθηκαν με ικανοποίηση.

"Η Τροχαία είναι ουσιαστικά απούσα στη Ρώμη", είπε ο Mashable. «Υπάρχει αναρχία στη κυκλοφορία, και κανείς δεν κάνει τίποτα, εκτός από το κέντρο της πόλης."


Η Ρώμη δεν είναι η πρώτη πόλη που ζητήσε από τους πολίτες να χρησιμοποιούν το Twitter για να βοηθήσουν την τοπική αστυνομία. Στην Κένυα, o επικεφαλής της αστυνομίας του Nakuru North District, Francis Kariuki χρησιμοποιεί το Twitter για να λαμβάνει ειδοποιήσεις για τυχόν εγκλήματα, από τους πολίτες. Η αστυνομία στην Ισπανία έχει επίσης μια μεγάλη και επιτυχημένη παρουσία στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης .

Ωστόσο, οι Ρωμαίοι έχουν ήδη έναν ανεπίσημο χώρο για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στάθμευσης της πόλης μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας «Roma Fa Schifo» (Η Ρώμη είναι χάλια). Το blog δημοσιεύει όλα τα είδη των ειδήσεων καταγγέλλοντας την υποβάθμιση της πόλης, από παράνομες χωματερές εώς επικίνδυνους ποδηλατόδρομους.

Πρωτότυπο άρθρο: http://mashable.com/2014/01/28/rome-tweet-illegal-parking/#xeJxw.wmEkqW

Για την Active Thessaloniki
Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια