Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Ώρες vs Μήνες

Πέρα από τις προφανείς διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, υπάρχουν κάποια απλά πράγματα που αν τα εφαρμόζαμε και εδώ θα μπορούσαμε βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας και δεν θα είχαμε μόνιμα την έκφραση: ''Καλά τώρα τι συγκρίνεις ρε φίλε;'', στο στόμα. Ξέρω ότι πολλές φορές η αναφορά μου στη Γερμανία, μπορεί να γίνει παρεξηγήσιμη αλλά δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος γι' αυτό πέραν του ότι έχω πολλές εικόνες από εκεί και αν θες αυτά που είχα δει τη πρώτη φορά που επισκέφθηκα το Αμβούργο τα Χριστούγεννα του 1997 ήταν καθοριστικά για τη μετέπειτα συμπεριφορά μου ως οδηγού. Αυτά και το κλείνω εδώ.

Αφορμή γι' αυτήν την ανάρτηση είναι δύο περιπτώσεις εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, οι οποίες έχουν αναφερθεί και στη σελίδα της ομάδας στο Facebook.

Περίπτωση 1: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας με Κατάκαλου

Σε ένα κανονικό κράτος, η Τροχαία δεν θα έφτιαχνε γκαλερί από κλήσεις στο παρπρίζ ενός αυτοκινήτου επί 6 μήνες (που απ' ότι φαίνεται από τον αριθμό των κλήσεων -7 συνολικά-, προφανώς ενοχλεί), αλλά θα έστελνε έναν γερανό να το σηκώσει....Έτσι κάνουν στα κανονικά κράτη!




Περίπτωση 2: Οδός Μήλου με Λιτοχώρου

Παρατημένο από τον προηγούμενο Μάιο (ανεβασμένο σε πεζοδρόμιο) και ανασφάλιστο εδώ και 1,5 χρόνο. Μετά την ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου έλαβα πριν ένα μήνα την ακόλουθη (copy/paste) απάντηση που στέλνεται σε ανάλογες περιπτώσεις:

Ο αρμόδιος υπάλληλος του τμήματος Ανακύκλωσης θα διενεργήσει αυτοψία και εφόσον διαπιστώσει ότι το όχημα που καταγγέλλετε παραμένει σταθμευμένο στο ίδιο σημείο για διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών ή του ενός (1) μηνός (από την ημερομηνία αναφοράς σας), όταν πρόκειται για σημείο που επιτρέπεται ή απαγορεύεται η στάθμευση αναλόγως, τότε προβαίνει στην επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου εγγράφου το οποίο χαρακτηρίζει αυτό ως εγκαταλειμμένο και εν συνεχεία στην απομάκρυνση του μετά την παρέλευση σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία επικόλλησης, εάν δεν αποσυρθεί, σύμφωνα με το Π.Δ. 116/2004 περί εγκαταλειμμένων οχημάτων.

Έχει περάσει ήδη ένας μήνας και αυτοκόλλητο έγγραφο δεν έχει εμφανιστεί ακόμη....Αν υποθέσουμε ότι δεν θα πέσει σήμερα ο ουρανός να μας πλακώσει και τελικά κολληθεί θα πρέπει να περάσουν άλλες 45 μέρες, οπότε στη καλύτερη των περιπτώσεων μιλάμε για την αρχή του επόμενου έτους....Καλά κρασά!!!!



Και κάτι που είδα πριν λίγες μέρες....Αυτοκίνητο που έκλεινε ράμπα για ΑμΕΑ, είχε κι αυτό στο παρπρίζ 3 κλήσεις (υποθέτω ότι έχει 2-3 ακόμα σήμερα). Μόλις μερικά μέτρα από το τμήμα Τροχαίας. Αφου αποδεδειγμένα εμποδίζει γιατί δεν απομακρύνεται;


Κάθε φορά που βλέπω τέτοιες εικόνες, έρχεται στο μυαλό μου ένα περιστατικό που συνέβη τότε (το 1997) στο Αμβούργο. Ο φίλος μου, γύρισε αργά το βράδυ και μας ενημέρωσε ότι κάπου τράκαρε το αυτοκίνητο (ένα παλιό Opel Astra station wagon), το οποίο χρησιμοποιούσε ως επαγγελματικό και το άφησε στο πεζοδρόμιο, σε χώρο που ήταν χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Το άλλο πρωί που κατεβήκαμε, στο παρπρίζ υπήρχε κλήση από τη Τροχαία που ενημέρωνε ότι πρέπει να το μετακινήσει εντός της ημέρας αλλιώς θα το πάρει ο γερανός και θα έχει πρόστιμο....

Είναι φανερό ότι η αίσθηση του χρόνου είναι διαφορετική: Άλλοι μετράνε με ώρες και άλλοι με μήνες.

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια