Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Με ξένα κόλλυβα, μνημόσυνο....

Φίλες και φίλοι,

Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, πριν λίγο καιρό αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε ενεργά στην προσπάθεια για μια πιο καθαρή Θεσσαλονίκη, γνωστοποιώντας στον δήμο της πόλης την πρόθεση μας για τη δωρεά 3.000 αυτοκόλλητων που θα τοποθετούνταν στους κάδους και θα είχαν θέμα την ενημέρωση σχετικά με τα ογκώδη απορρίμματα. Σχεδιασμό και κόστος εκτύπωσης, θα το αναλαμβάναμε εμείς!

Μετά και τη συνάντηση που κάναμε στο δημαρχείο με τον γενικό γραμματέα του δήμου, δόθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές ως προς τον σχεδιασμό και ξεκινήσαμε δουλειά....

Την προηγούμενη εβδομάδα στάλθηκε η μακέτα και ως είθισται, περιμέναμε τις όποιες επισημάνσεις, παρατηρήσεις ή διορθώσεις για να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της και να περάσουμε στο στάδιο της εκτύπωσης.

Το χθεσινό email όμως, μας  άφησε άφωνους....

Μέσα στις ''διορθώσεις'', διαβάσαμε και το εξής:

''5. η εμφάνιση της τελευταίας σειράς ότι πρόκειται για "εθελοντική εργασία του Active Τhessaloniki..." δεν πρέπει να εμφανίζεται για να μην θεωρηθεί ότι υπάρχει έμμεση διαφήμιση'', ενώ λίγο πιο πάνω αναφέρεται πως ''να μεγαλώσει το λογότυπο του δήμου''.

Προσχέδιο της μακέτας

Να ενημερώσουμε λοιπόν, ότι η Active Thessaloniki δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος από αυτή την ιστορία και φυσικά δεν προβάλλεται κανένα πρόσωπο, εφόσον το όλο project είχε τη συμμετοχή πολλών ανθρώπων. Θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιο να απαξιώνεται η προσπάθεια τόσων ανθρώπων, που έδωσαν τον χρόνο τους, μοιράστηκαν την σκέψη τους (πάνω από 40 άτομα έστειλαν προτάσεις για το σλόγκαν) και ένας εκ των διαχειριστών της ομάδας θα αναλάμβανε την χρηματοδότηση για την υλοποίηση αυτής της ιδέας.

Η Active Thessaloniki, δεν είναι ΜΚΟ, ούτε παίρνει επιχορηγήσεις.... Βασίζεται αποκλειστικά στην συμμετοχή των μελών (στην ουσία κάποιων διαχειριστών) της και τίποτα άλλο. Αν αυτό ενοχλεί, δεν είναι κάτι το οποίο μας αφορά αυτή τη στιγμή.

Βλέπουμε ότι όλες οι εκδηλώσεις του δήμου, έχουν χορηγούς που αναγράφονται στα banners, στις αφίσες, στα tri-folds...παντού. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί να είναι πρόβλημα η αναγραφή του ονόματος της ομάδας;

Αλήθεια, είναι τόσο κακό, να φανεί προς τα έξω ότι μια ομάδα πολιτών, που λειτουργεί στην ουσία μέσα από μια σελίδα στο Facebook, αποφασίζει να κάνει δωρεά στον δήμο 2-3.000 αυτοκόλλητα με σκοπό να συμβάλλει στην προσπάθεια να είναι η πόλη καθαρή και παράλληλα να ενημερώσει τους δημότες για το πως μπορούν να επικοινωνήσουν με τον δήμο; Να θέλει να παρακινήσει κι άλλους πολίτες να ενεργοποιηθούν βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό;

Αυτό θεωρείται διαφήμιση;

Συνοψίζοντας, ανακοινώνουμε ότι αποσύρουμε την πρόθεση μας για την συγκεκριμένη δωρεά και το ποσό που ήταν να δαπανηθεί, θα διατεθεί σε κάποια άλλη δράση της ομάδας.

Δεν ξέρουμε ποιο είναι το σκεπτικό σας, αλλά επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι είναι λάθος όπως κι αν το δει κανείς. Ο λαός μας λέει "Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο''.....Νομίζουμε, ταιριάζει απόλυτα στη δική μας περίπτωση.

Λυπούμαστε πολύ για την έκβαση της ''συνεργασίας'' μας.

Κωνσταντίνος Πέγκος/Δημήτριος Σπυρόπουλος
Active Thessaloniki

Σχόλια

  1. Κι εμείς λυπούμαστε ειλικρικά για τη συμπεριφορά του Δήμου Θεσσαλονίκης, που θα έπρεπε να έχει ήδη φροντίσει ο ίδιος, με δική του πρωτοβουλία και δικά του έξοδα για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών και τη σωστή προστασία του δημόσιου χώρου από κάθε είδους καταπατητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου