Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Η λαϊκή παράδοση θέλει τη φράση αυτή να μας την έχει αφήσει ο Σωκράτης.

Όταν, λοιπόν, ο φιλόσοφος, σε περασμένη πια ηλικία αποφάσισε να μάθει κιθάρα, τον πείραξαν οι φίλοι του, λέγοντάς του: «Γέρων ων κίθαριν μανθάνεις;», που θα πει «αν και γέρος, μαθαίνεις κιθάρα;»

Κι ο Σωκράτης τότε απάντησε: «Κάλλιον οψιμαθής η αμαθής (παραμένειν)». Δηλαδή καλύτερα να μάθω κάτι, έστω και καθυστερημένα, παρά να μείνω αμαθής.

Κατ’ άλλους, λέει ο Νατσούλης, η φράση προέρχεται από κάποιον αρχαίο συγγραφέα, που είπε: «Του μεν ουν μηδ’ όλως το βράδιον αφικέσθαι άμεινον».

Δηλαδή, αν δεν μπορέσει κανείς να κάνει στο χρόνο που πρέπει τη δουλειά που του ανέθεσαν, είναι προτιμότερο να την κάνει έστω και αργότερα, παρά να μην την κάνει καθόλου.

Με τη γνωστή παροιμία «κάλλιο αργά παρά ποτέ», συμβουλεύουμε κάποιον ότι παρότι μπορεί να μην μπόρεσε να κάνει κάτι στο χρόνο που έπρεπε, είναι προτιμότερο να την κάνει έστω και αργότερα, παρά να μην την κάνει καθόλου.

Έτσι και στην δικιά μου περίπτωση.... Αφού μετά από 2 χρόνια αλληλογραφίας και αιτημάτων, το συνεργείο του δήμου τοποθέτησε τον Δεκέμβριο του 2015 δύο κολονάκια σε ένα σημείο που δια γυμνού οφθαλμού και χωρίς να χρειαστεί το μυαλό να πάρει και πολλές στροφές γινόταν κατανοητό ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί....


Τον ίδιο μήνα, στέλνω και πάλι το παρακάτω αίτημα: «Μου απαντήσατε: Mε εργολαβία της Υπηρεσίας μας (Τεχνικό Πρόγραμμα 2014), έχουν ήδη κατασκευαστεί οι ράμπες για τα εμποδιζόμενα άτομα στην συμβολή των οδών Μυκηνών με Μ.Μπότσαρη. Έχουν κατασκευαστεί ράμπες τύπου «βεντάλιας» και στις τέσσερις γωνίες της διασταύρωσης, προστατευμένες με αποτρεπτικά εμπόδια ήδη από το 2014. Η κατασκευή των δύο (2) ραμπών στην συμβολή Μυκηνών –Ανδρεοπούλου θα υλοποιηθεί όπως σας έχουμε ενημερώσει σχετικά (10821/90217/20-11-2014)......... Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχουν κατασκευαστεί ράμπες επί της Μυκηνών στη διασταύρωση με Μπότσαρη. Δεν αναφέρομαι σε αυτά όμως, αλλά στο σημείο που φαίνεται στις φωτογραφίες. Η απάντηση που μου στείλατε, σε αυτό αναφέρονταν και όχι στις ράμπες, μιας και αυτές είχαν ήδη γίνει!!!! Όντως τοποθετήθηκε ένα καλάθι μικρο-απορριμάτων και 2 πλαστικοί κώνοι και η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε. Αλλά όπως βλέπετε, το πεζοδρόμιο είναι μονίμως κατειλημμένο από αυτοκίνητα.»





Και ερχόμαστε στο σήμερα....7 Νοεμβρίου 2018, ακριβώς 5 χρόνια μετά το πρώτο αίτημα!!!



Όχι...«Μπράβο» δεν θα σας πω για ευνόητους λόγους! Θα αρκεστώ μόνο σε αυτό: ''Κάλλιο αργά παρά ποτέ...''

Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια