Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Επιλεκτικές παρεμβάσεις

Οδός Αγλαϊάς Σχοινά, δίπλα στην εκκλησία της Ανάληψης....

Οδός 'Αγλαϊάς Σχοινά', 2013

Οδός 'Αγλαϊάς Σχοινά', 2013

Ήταν πριν 1,5 χρόνο όταν αποφασίστηκε, από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του δήμου να αναπλαστεί η οδός ''Αλεξανδρείας'' (από τη Μ. Μπότσαρη μέχρι τη Συνδίκα....(!) μόνο) αλλά και οι δύο εφαπτόμενοι δρόμοι στην εκκλησία (Α. Σχοινά και Αναλήψεως). Έχω αναφέρει παλιότερα την άποψη μου για την επιλεκτικότητα των συγκεκριμένων δρόμων, οπότε ....το παραβλέπω.

Οδός 'Αγλαϊάς Σχοινά', Ιανουάριος 2014

Οδός 'Αγλαϊάς Σχοινά', Ιανουάριος 2014

Οδός 'Αγλαϊάς Σχοινά', Ιανουάριος 2014

Οδός 'Αγλαϊάς Σχοινά', Ιανουάριος 2014

Ξεκίνησαν, λοιπόν οι εργασίες ανάπλασεις με σκοπό τη πεζοδρόμηση των δρόμων, περιμετρικά της εκκλησίας και την απαγόρευση της στάθμευσης.

Θεωρήσανε (λανθασμένα για μια ακόμη φορά) ότι με τη τοποθέτηση πλαστικών κώνων θα λυνόταν το πρόβλημα....Λίγο καιρό μετά, τα αποτελέσματα ήταν φανερά δια γυμνού οφθαλμού.


Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος, για να αποφασιστεί η τοποθέτηση αποτρεπτικών κώνων...
Και όχι μόνο αυτό...Τοποθετήθηκαν επίσης και νέα φωτιστικά σώματα.

Οδός 'Αγλαϊάς Σχοινά', Ιανουάριος 2014

Οδός 'Αγλαϊάς Σχοινά', Ιανουάριος 2014

Οδός 'Αγλαϊάς Σχοινά', Ιανουάριος 2014
Αυτό βέβαια, έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή αλλά...έστω αργά, παρά ποτέ!

Βέβαια, το ''παράξενο'' είναι ότι οι όποιες παρεμβάσεις στη περιοχή γίνονται αποκλειστικά στο συγκεκριμένο σημείο... Τον λόγο τον γνωρίζουν (προς έκπληξη μου ειναι αλήθεια) οι περισσότεροι κάτοικοι της γειτονιάς.

Για να προλάβω διάφορους καλοθελητές και μυαλοπώληδες, ο λόγος της συγκεκριμένης αναφοράς δεν είναι επικριτικός ως προς τη συγκεκριμένη παρέμβαση αλλά στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα (που αφορούν τη στάθμευση και την ομαλή κυκλοφορία) που όσο παραμένουν, υποβαθμίζουν περισσότερο την ήδη επιβαρημένη οικιστικά περιοχή.

Μια βόλτα στους γύρω δρόμους (Πατρών, Τεγέας, Κοσμοπούλου, Ηλέκτρας και...και...) πείθουν και τον πιό δύσπιστο ότι κάτι...δεν γίνεται σωστά. Στην ουσία, δεν γίνεται τίποτα!

Οδός 'Πατρών'

Οδός 'Πατρών'

Οδός 'Αλεξανδρείας'

Οδός 'Α. Κοσμοπούλου'

Οδός 'Α. Κοσμοπούλου'

Σχόλια