Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Ενημέρωση από το ''Τμήμα αστικού σχεδιασμού'' του δήμου Θεσσαλονίκης


Έλαβα σήμερα τη κάτωθι επιστολή από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία απαντάει σε κάποιες προτάσεις που δημοσίευσα πριν μερικούς μήνες.

Θέμα: Παροχή πληροφοριών.

Σχετ.: το υπ’ αριθμ. 5414/25-11-2014 αίτημά σας με τίτλο ‘Σκέψεις και προτάσεις για τη Θεσσαλονίκη”.

Σε απάντηση των αναφερομένων στο παραπάνω σχετικό, όσον αφορά τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας μας, σας ενημερώνουμε για τα εξής, αφού καταρχήν σας ευχαριστήσουμε για τις υποδείξεις και τις χρήσιμες επισημάνσεις σας για διάφορα τεχνικά και πολεοδομικά θέματα του Δήμου μας:

1)    Xώρος στη συμβολή των οδών Αρχαιολονικού Μουσείου και Δελφών.







Σύμφωνα με το αρχείο της Υπηρεσίας μας, ο ελεύθερος χώρος που βρίσκεται στο Ο.Τ. μεταξύ των οδών Αρχαιολογικού Μουσείου-Δελφών-Ζαϊμη-Πραξιτέλους είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος Πρασίνου, σύμφωνα με το από 11-3-1983 Π.Δ. (ΦΕΚ 110/τ. Δ/21-4-1983), και ανήκει στο Δημόσιο και σε ιδιώτες. Για την αξιοποίησή του απαιτείται η καταβολή των νομίμων αποζημιώσεων.

2)    Χώρος στο Ο.Τ. Κοντονούρη-Αετοράχης -Αμαλίας - Μπιζανίου.






Ο ελεύθερος χώρος που εμπίπτει στο Ο.Τ. που περικλείεται από τις οδούς Κοντογούρη-Αετοράχης -Αμαλίας-Μπιζανίου, είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος Σχολείου σύμφωνα με το από 17-7-1987 Π.Δ. (ΦΕΚ 789Δ/18-8-1987) και απαλλοτριώθηκε υπέρ του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανέγερση νηπιαγωγείου. Έχει ήδη υπογράφει σύμβαση μεταξύ της “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." (πρώην ‘Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων’ Ο.Σ.Κ.) και κατασκευαστικής εταιρείας και επίκειται η έναρξη εργασιών για την ανέγερση του 14ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης.

Κατά συνέπεια δεν συντρέχει λόγος προσωρινής διαμόρφωσης του οικοπέδου σε χώρο στάθμευσης. (*)

(*). Δε νομίζω να ανέφερα ποτέ κάτι για κατασκευή προσωρινού χώρου στάθμευσης πάντως...

3)    Xώρος κάτω από την “Οικία Σάλεμ" (παλιό ιταλικό προξενείο).






Ο αδιαμόρφωτος χώρος που βρίσκεται μεταξύ των οδών Βασιλ. Γεωργίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ύψος της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου, είναι χαρακτηρισμένος ως Κοινόχρηστος και νια την ανέγερση Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου, σύμφωνα με το από 9-4-1985 Π.Δ. (ΦΕΚ 202Δ/8-5-1985). Για την αξιοποίηση και διαμόρφωση του χώρου απαιτείται η καταβολή των νομίμων αποζημιώσεων στους φερόμενους ιδιοκτήτες.

4)    Λαχανά-Περδίκα-Θ. Χαρίση.





Δήμος: Θεσσαλονίκης, AA: 9, AA_1: 9_2, Διάταγμα: 27-1-1925, ΦΕΚ: 24/29-1-25
Διάγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ 8-11-23(4)

Δήμος: Θεσσαλονίκης, AA: 9, AA_1: 9_2, Διάταγμα: 27-1-1925, ΦΕΚ: 24/29-1-25
Διάγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ 8-11-23(4)

Σύμφωνα με το αρχείο της Υπηρεσίας μας, ο χώρος της νησίδας ανάμεσα στις οδούς Λαχανά-Περδίκα-Θ. Χαρίση είναι χαρακτηρισμένος ως Κοινόχρηστος χώρος σύμφωνα με το Π.Δ. 27-1-1925 (ΦΕΚ 24/29-1-1925)*. Η πρότασή σας για την αξιοποίησή του ως χώρου πρασίνου, θα εξεταστεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου μας.

*. Σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο του 1925, μόλις τρεις δρόμοι φαίνεται να έχουν διαφορετική ονομασία από τη σημερινή: Λιτοχώρου (Δεμίρ Ισσάρ), Περδίκα (Ναλμπανκιόι) και Λεωφόρος Στρατού (Αθηνών). Αξιοσημειώτο επίσης είναι ότι η Καυταζόγλου ήταν ρέμα.


Τουλάχιστον, μπορώ να ελπίζω για τις υπόλοιπες προτάσεις που έχω κάνει...

Φιλικά
Κωνσταντίνος Πέγκος

Σχόλια