Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Θέσεις στάθμευσης για Α.Μ.Ε.Α.

Κάποτε εργαζόμουν στο Mediterranean Cosmos. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η ελεγχόμενη στάθμευση με το εισιτήριο που υπαρχει σημερα. Οι θεσεις για άτομα με αναπηρίες βρίσκονταν κοντά στις εισόδους για το εσωτερικο του εμπορικου, και παρόλο που ολα τα πάρκινγκ είχαν παρα πολλές άδειες θεσεις, οι συγκεκριμένες θεσεις για ΑΜΕΑ ηταν παντα κατειλημμένες απο άσχετους απλα επειδη ηταν πιο κοντά στην είσοδο. Ειχα γράψει τότε ενα σημείωμα και το ειχα αφήσει σε ολα τα αυτοκινητα, πολλοι δε το ξανα άφησαν εκει αλλα ήρθαν αλλοι "πιο έξυπνοι" και πήραν τη θεση τους. 

Τα παράτησα. 

Τις προάλλες που επισκέφτηκα το εμπορικό ειδα το εξής. Οι θεσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρίες ειναι κλειστές με αλυσίδα και λουκέτο. Αλλο παλι κι αυτο.




Φαντάσου να έρχεται κάποιος άνθρωπος με κινητικά προβλήματα και να φτάνει μπροστά στην αλυσίδα, να βγάζει το αναπηρικό αμαξίδιο απο το αυτοκίνητο, να πηγαίνει στις πληροφορίες, να παίρνει το κλειδί, να γυρίζει, να ξεκλειδώνει, να ξαναμπαίνει στο αυτοκίνητο, να παρκάρει και στο τελος να ξαναπαίρνει το αμαξίδιο και να εισέρχεται στο εμπορικό. Οποιος εχει εμπειρία σε αυτα τα θέματα καταλαβαίνει ότι η επίσκεψη στο εμπορικό με αυτούς τους όρους "απαγορεύεται" για ΑΜΕΑ. 


Αυτα τραβάει ο άνθρωπος με αναπηρίες δίπλα μας. Αντί να διευκολύνουμε τη ζωή αυτών των ατόμων, τους κανουμε τη ζωή βασανιστήριο. 


Δεν ειναι ενα πρόβλημα της Θεσσαλονίκης σαν πολη, απλα δείχνει τη κακή νοοτροπία μας για αλλη μια φορα.


Αποστόλης Κυριακού/Active Thessaloniki

Σχόλια