Ετελείωσε....ετελείωσε...!

Εικόνα
Στις αρχές της χρονιάς, ως Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου μας, επισκεφθήκαμε την υπεύθυνη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (στην Αγγελάκη). Μας διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου μας (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) είναι ήδη γνωστά και έχει δρομολογηθεί η επίλυση τους.... Εμείς ως σύλλογος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάψουμε, τον Μάρτιο, την (χρονίζουσα άθλια κατάσταση) εξωτερική όψη του κτιρίου ( https://bit.ly/36H3hMn ) και να περιμένουμε τις παρεμβάσεις που μας διαβεβαίωσαν.... Εκείνο το διάστημα επισκέφθηκε το σχολείο και αντιδήμαρχος, ο οποίος ιδίοις όμμασι είδε την κατάσταση του προαύλιο χώρου και δήλωσε έκπληκτος (!!) για την κατάσταση του. Λίγες μέρες μετά ήρθαν και δύο κάδοι ανακύκλωσης που είχαμε ζητήσει.... Το πλάνο έλεγε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Δαγκλή και της μετατροπής της σε πεζόδρομο/δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , για να μπορέσουν να μπούνε φορτηγά έτσι ώστε να γίνει ασφαλτόστρωση της αυλής αλλά και να επ

Μια μικρή...νίκη

Πριν από 6-7 μήνες μιλήσαμε για το πεζοδρόμιο στην ''Στίλπωνος Κυριακίδη'' απέναντι από την κλινική ''Euromedica – Κυανούς Σταυρός'' στις Σαράντα Εκκλησίες.

Έγινε εκτενής αναφορά, εδώ: https://www.activethessaloniki.eu/2017/09/blog-post_18.html

Το πρώτο πρόβλημα ήταν η στάθμευση πάνω στο πεζοδρόμιο τεσσάρων μέτρων που ανάγκαζε τους πεζούς (μάνες με καροτσάκια, ηλικιωμένους, ασθενείς της κλινικής) να περπατούν στον δρόμο.

Το δεύτερο ήταν η μερική υποχώρηση του τειχίου αντιστήριξης του πεζοδρομίου, με άμεσο κίνδυνο να βρεθούν τα αυτοκίνητα και οι πεζοί να γκρεμίζονται από ύψος 5 μέτρων σε ξαφνική κατολίσθηση.

Ικανοποιήθηκα με την ανταπόκριση του Δήμου, που τοποθέτησε πασαλάκια για να μην ανεβαίνουν τα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο και πορτοκαλί πλαστικό πλέγμα επισήμανσης στο μισογκρεμισμένο τειχίο στην άκρη του πεζοδρομίου.





Μπράβο στους ενεργούς Θεσσαλονικείς (Active Thessaloniki) και ιδιαίτερα στον Κωνσταντίνο Πέγκο για την επιμονή και το ενδιαφέρον που έδειξε για το θέμα.

Μπράβο και στο Δήμο Θεσσαλονίκης που ενήργησε.

Επειδή όμως δεν είναι η δουλειά μας να μοιράζουμε επαίνους, θα γκρινιάξω γιά να μην με θεωρήσετε εύκολο πολίτη και εφησυχάσετε.

Πρώτον: Τι μισοδουλειές είναι αυτές; Δεν έχετε υπερηφάνεια γιά την δουλειά που κάνετε; Με τρία μόνο πασαλάκια ακόμη θα προστατεύονταν όλο το μήκος του πεζοδρομίου. Μοιάζει σαν να σκέφτεστε πως να με ικανοποιήσετε ή να με αποστομώσετε. Σκεφτείτε καλύτερα πως να σχεδιάσετε με μυαλό και να εκτελέσετε με μεράκι ένα έργο. Τώρα παρκάρουν πάλι δύο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο. Πάλι κατεβαίνουμε στον δρόμο. Για τρία πασαλάκια!



Δεύτερον: Η οπτική επισήμανση βοηθάει ώστε να μην πλησιάζουμε την άκρη του επικίνδυνου γκρεμού, όμως παραμένει το ενδεχόμενο να υποχωρήσει το τειχίο, να φύγει το πεζοδρόμιο κάτω από τα πόδια των πεζών, να έχουμε βαριές σωματικές βλάβες, ή θάνατο, με ότι συνεπάγεται αυτό γιά παθόντες και νόμιμα υπεύθυνους.

Το πρόβλημα του επικίνδυνου πεζοδρομίου συνεχίζει να υπάρχει. Απλώς το βλέπουμε καλύτερα τώρα...

Μπράβο......Μπράβο;

Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος

Σχόλια